Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Το διπλό φάουλ του κ. Σαμαρά

Κάτω από τη βάση παίρνουν οι επικοινωνιολόγοι του Πρωθυπουργού και όσοι τον συμβούλεψαν να αγνοήσει την Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας και να στήσει φιέστα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, κυνηγώντας ένα ακόμα success story – φούσκα.
Απόψε ο κ. Σαμαράς έσπευσε στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, τάχα μου για να συγχαρεί τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος που έφεραν σε πέρας μια δύσκολη αποστολή φέτος το καλοκαίρι, περιορίζοντας τις δασικές πυρκαγιές με τα λειψά μέσα που διέθεταν και την γνωστή ανοργανωσιά των εμπλεκόμενων φορέων. Θα ήταν όμως έτσι τα πράγματα και πράγματι θα μπορούσε να πανηγυρίζει ο κ. Πρωθυπουργός αν οι πυροσβέστες δεν είχαν σύμμαχό τους φέτος τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες και κυρίως αν οι πυροσβέστες οι ίδιοι δεν τα είχαν δώσει όλα, απλήρωτοι και καταπονημένοι, προστατεύοντας περιουσίες και ανθρώπινες ζωές,  για να μπορούν να σταθούν ασπροπρόσωποι στην κοινωνία. Και φυσικά, αν δεν είχαν θύματα στο βωμό του καθήκοντος. Οσο είναι ακόμα νωπό το χώμα που σκεπάζει το άψυχο κορμί του Ματθαίου Μάντζιου και αναπάντητα τα ερωτήματα για τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την τραγωδία, κάποιοι όφειλαν να τον συγκρατήσουν…


Αλλά εκείνο που εγείρει εύλογες απορίες είναι γιατί ο κ. Πρωθυπουργός σνόμπαρε την Ημέρα της Αστυνομίας και δεν προτίμησε να συνδυάσει την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου με τις επιτυχίες της αστυνομίας. Προφανώς οι δυο νεκροί αστυνομικοί από τροχαία τις τελευταίες ημέρες βάρυναν περισσότερο στην κρίση των συμβούλων του, κι εκεί έσπευσαν να τον προστατεύσουν… Άλλωστε και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας σε σύγκριση με το παρελθόν έχει υποβαθμίσει την Ημέρα της Αστυνομίας σε μια εκδήλωση θρησκευτικού περιεχομένου. Όταν καθιερώθηκε το 2002, οι τότε ηγεσίες έδιναν προτεραιότητα στον κοσμικό χαρακτήρα της επετείου με ανοικτές εκδηλώσεις στο Χίλτον, στο Μέγαρο Μουσικής, με θεατρικές παραστάσεις και άλλα δρώμενα. Προφανώς το πνεύμα Δένδια-Ανδρεουλάκου-Μπαλτάκου εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις στην Κατεχάκη όσο κι αν ο νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης εμφανίζεται πιο φιλολαϊκός στις επικοινωνιακού χαρακτήρα εμφανίσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.