Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

«Κουκουλοφόροι» και αστυνομική ηγεσία…

Βαρύτατο ατόπημα από την Εφημερίδα των Συντακτών με θύμα τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, τον αστυνομικό συνδικαλισμό και τον αρχηγό της αστυνομίας, τον οποίο αφορούσε σχετικό δημοσίευμά της (20/10/2014).
Η εφημερίδα βασίστηκε σε πληροφορίες που είχε, όπως αναφέρει, από αστυνομικούς συνδικαλιστές γενικώς και αορίστως, χωρίς να απευθυνθεί, για να τις διασταυρώσει, στους επώνυμους συνδικαλιστές είτε των Ομοσπονδιών είτε των δεκάδων σωματείων τους. Κατά ένα περίεργο τρόπο, για να δώσει κύρος και εγκυρότητα στο δημοσίευμα, επικαλέστηκε και ένα σάιτ, που αναδημοσιεύει αστυνομικού περιεχομένου ειδήσεις, ανακοινώσεις συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος και το πιο βασικό που το κάνει και ξεχωριστό, «φιλτραρισμένα» σχόλια για να αποφεύγει τη δικαιοσύνη, σχόλια όμως που πολλές φορές και κατά πολλούς είναι εμετικού περιεχομένου και χαμηλής νοητικής στάθμης, ανάξια για να χρεώνονται σε αστυνομικούς, για να μην παρακινδυνεύσουμε την υποκειμενική άποψη ότι έχουν δει τη δημοσιότητα και συκοφαντικού περιεχομένου κείμενα.
Στο όνομα της ελευθερίας έκφρασης, το σάιτ πρωτοτυπεί με το να παρέχει τη δυνατότητα ανακύκλωσης της λάσπης, ακόμα και εναντίον εκείνων, την πνευματική εργασία των οποίων «αξιοποιούν» οι λασπολόγοι. Επίσης, παρέχεται η εντύπωση ότι τα ανώνυμα ή με ψευδώνυμα σχόλια, προέρχονται από αστυνομικούς που αλληλομισούνται και αλληλοσκοτώνονται για τις καρέκλες τους, ενώ δεν αποκλείεται να είναι ο οποιοσδήποτε ανώμαλος που απλώς κάνει πλάκα με όλους. Έχουν γευτεί πολλοί επώνυμοι συνδικαλιστές αστυνομικοί αυτή τη «δόξα» χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις αφού οι ανώνυμοι επικριτές τους διατηρούν στο ακέραιο το προνόμιο αυτό, αλλά και ανοικτό το πεδίο δράσης.
Ώσπου το «πείραμα» εμφανίστηκε και σε μια πασίγνωστη εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας για να προκαλέσει όμως αυτή τη φορά την αντίδραση όχι φυσικά των ανώνυμων «συνδικαλιστών», αυτών που επιτίθενται υπογείως και υπούλως στα σωματεία τους αν δεχθούμε ότι πρόκειται για αστυνομικούς, αλλά των πιο υπεύθυνων συνδικαλιστικών τους φορέων, της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ. Με ανακοινώσεις τους διαχώρισαν τη θέση τους από τις «πηγές» της εφημερίδας και χαρακτήρισαν ανυπόστατο το δημοσίευμα, που κατέκρινε τον αρχηγό της αστυνομίας ότι διέπραττε ποινικό αδίκημα όταν ως ανώτατος αξιωματικός βόλευε με μετάθεση τον επίσης αστυνομικό υιό του σε αστυνομική υπηρεσία πρώτης αιχμής. Η εφημερίδα έθετε και ηθικό ζήτημα, επικαλούμενη τον Κώδικα Μεταθέσεων των αστυνομικών και το ότι χιλιάδες αστυνομικοί υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους.
Το ηθικό ζήτημα, που αφορά βέβαια τη διασταύρωση της πληροφορίας και τη σπίλωση θεσμών και αξιών, η εφημερίδα το παρέβλεψε και δεν αποκλείεται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, όπως αναφέρουν άλλα δημοσιεύματα.
 Αν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα αυτό, είναι γιατί οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου και ορισμένων ΜΜΕ, οι ανώνυμοι επικριτές των πάντων και οι αγνώστου προέλευσης αρθρογράφοι, έχουν παράδοση στην αστυνομία. Υπήρχαν πριν από το «φρούτο» των τελευταίων ετών. Και οι γνωρίζοντες υποστηρίζουν ότι αντλούσαν το θράσος και τη δύναμή τους πάντα μέσα από την ίδια την αστυνομία με την ανοχή αν όχι την παρότρυνση της αστυνομίας. Και να που έρχεται τώρα ο ίδιος ο αρχηγός της να γευτεί κι εκείνος την ανωνυμία της …δημοσιογραφίας της κουκούλας.
Το γεγονός επομένως ότι το ατόπημα της Εφημερίδας των Συντακτών ενεργοποίησε θετικά τα αντανακλαστικά των Ομοσπονδιών των αστυνομικών αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο για την απομόνωση κυρίως των ανώνυμων φασιστοειδών που κρύβονται πίσω από κάθε μορφής και χρώματος κουκούλες. Διότι η ανωνυμία σε συνθήκες πλήρους δημοκρατίας είναι ύποπτη και επικίνδυνη ιδίως όταν κάνουν ύποπτο παιγνίδι στον ευαίσθητο χώρο της αστυνομίας. Λειτουργεί υπονομευτικά για όλους από τον τελευταίο αστυφύλακα μέχρι και τον αρχηγό της αστυνομίας και από τον πρόεδρο της όποιας Ομοσπονδίας μέχρι το πιο απλό μέλος της στην άλλη άκρη της Ελλάδας εκεί όπου μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αναζητά πραγματική ενημέρωση και πραγματική υποστήριξη για να επιβιώσει.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αποτελεί και το έναυσμα για την καταγραφή των παραπάνω σκέψεών μας:

Διαχρονικά το φαινόμενο του ανώνυμου κουκουλοφόρου που άλλοτε εκτοξεύει "μολότοφ" και άλλοτε λάσπη από ένα βούρκο συκοφαντιών και ύβρεων, είναι συνδεδεμένο με την χώρα μας και την Ελληνική Αστυνομία, μόνο που σε κάποιες περιπτώσεις αυτές οι απόπειρες υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, θέτοντας σε κίνδυνο, το κύρος και την αξιοπρέπεια του Θεσμού και του προσώπου που λέγεται, Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. 
Ανοίκεια και απρεπής η απόπειρα σπίλωσης του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω δημοσιεύματος που έλαβε προβολή την ημέρα εορτής του Προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου και ήθελε τον ίδιο, εκμεταλλευόμενο την θέση του, να "βολεύει το δικό του παιδί". Εκβιαστική και θρασύδειλη η ταυτότητα των "ηθικών αυτουργών" που επίσης με ανώνυμες διαρροές δείχνουν με το δάχτυλο ανώνυμους συνδικαλιστές.
Πάντοτε και στο παρελθόν η στάση μας, η στάση του ΣΕΦΕΑΑ απέναντι στη Ηγεσία ήταν σφόδρα επικριτική και πολλές φορές σκληρή, πάντοτε όμως στα πλαίσια μια διαφανούς ,ευθείας παράθεσης επιχειρημάτων. Σήμερα όμως διατηρώντας ακραιφνή τον ρόλο μας θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να περιχαρακώσουμε την θεσμική αξία που λέγεται Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδέεται άρρηκτα με το πρόσωπο του κυρίου Δημητρίου Τσακνάκη.
Έχουμε χρέος σαν θεσμικά όργανα σε συνεργασία με την Δικαιοσύνη να αφαιρέσουμε την κουκούλα από τους ανώνυμους λασπολόγους για να σταματήσει να δηλητηριάζεται ο πολύτιμος οργανισμός της Ελληνικής Αστυνομίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.