Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ας έκανε τις «μαγκιές» του στην τρόικα, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ



Μονόδρομος είναι πλέον ο δικαστικός αγώνας των στρατιωτικών και εν γένει των ενστόλων, για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, ασχέτως αν ο πρωθυπουργός κάνει τα αδύνατα δυνατά, όπως λέει το Μαξίμου, για να τους ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις τους.
Αφού ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς παραδέχτηκε ότι η επαναφορά των μισθών θα γίνει τμηματικά και ότι με βάση τους υπολογισμούς τους πρόκειται για μια αποκατάσταση κατά τα ¾ περίπου, τους προτρέπει στα ίσα να πάνε στα δικαστήρια για να κερδίσουν και τα υπόλοιπα. Εκτός κι αν έχει άλλες σκέψεις και ανάλογα με την έκβαση της προεκλογικής μάχης που έχει ξεκινήσει, τους καλέσει ανοικτά να τον ξαναψηφίσουν (όσοι τον ψήφισαν το 12) για να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του. Άλλο πράγμα, φυσικά για όσους δεν ενθυμούνται (Ζάππειο κλπ), ότι το 2012 μιλούσε για επαναφορά των μισθών στο 2009 και άλλο πράγμα φυσικά, το κατοπινό πετσόκομμα μισθών και συντάξεων.

Ήδη, οι στρατιωτικοί έχουν ξεκινήσει με τις αγωγές και όπως γράφει σήμερα το on alert, έχουν έτοιμη «αγωγή - βιβλίο κατά της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, διεκδικώντας όσα το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι παράνομα τους έκοψαν από τους μισθούς τους. 110 σελίδες είναι το κείμενο της αγωγής που συντάχθηκε από τον δικηγόρο των στρατιωτικών . Οι πρώτες 50 αγωγές σύμφωνα με
πληροφορίες θα κατατεθούν το πρωί της Δευτέρας. Η νέα δικαστική μάχη των στρατιωτικών ξεκινά.
Η τύχη αυτών των αγωγών είναι δεδομένη. Όλες θα γίνουν αποδεκτές, αφού υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ που έχει δικαιώσει 100% τους στρατιωτικούς. Η απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί με …άλλα ποσοστά, ούτε με ερμηνείες που δίνει η κυβέρνηση. Το βέβαιο είναι ότι θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις. Σ΄ αυτό ακριβώς ποντάρει και η κυβέρνηση. Στην ψυχική κούραση των ενδιαφερόμενων που δεν θ’ αντέξουν να αναμένουν την έκδοση αποφάσεων.
Ωστόσο και σ΄ αυτό φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα πέσει έξω. Το ενδιαφέρον για την κατάθεση αγωγών μέρα με την μέρα μεγαλώνει και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σ΄ αυτή τη δικαστική μάχη έχουν εκδηλώσει υψηλόβαθμοι αξιωματικοί καριέρας.
Σύμφωνα με όσα είπε ο νομικός σύμβουλος των στρατιωτικών Γιώργος Αντωνακόπουλος στην συνέντευξή του στο Onalert, οι χρόνοι εκδίκασης των αγωγών θα είναι προφανώς ταχύτεροι από το συνηθισμένο».

Δεν χωρά καμία απολύτως αμφισβήτηση η πρόβλεψη του κ. Αντωνακόπουλου, ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Για αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα της αξιοπιστίας της Δικαιοσύνης όσο και της δικαίωσης των στρατιωτικών, θα υπάρξουν ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε να μην διαταραχθεί περαιτέρω το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Για άλλη μια φορά, οι στρατιωτικοί θα έχουν στριμώξει την κυβέρνηση και προφανώς όχι τη σημερινή που πνέει τα λοίσθια, αλλά την επόμενη. Ποια θα είναι αυτή, όλοι μπορούν να φανταστούν. Οσο κι αν χτυπιούνται σαν χταπόδι ο Σαμαράς με το Βενιζέλο, όπως είπε ο δεύτερος στον ...Λαβαζάνη τη νύχτα της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, όταν τον εμπόδιζε να μιλήσει, έχει ανοίξει ο δρόμος για κυβερνητικές ανατροπές.
Μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς στις πρώτες της προτεραιότητες θα έχει την αποκατάσταση των αδικιών και ως κίνηση καλής θέλησης απέναντι στους ένστολους. Οι προκαταλήψεις, οι καχυποψίες, οι προβοκάτσιες, οι υπονομεύσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και θα είναι τότε δικό του το πρόβλημα, πώς θα σταθεί αλώβητος στην κυβέρνηση. Είναι εξηγήσιμο γιατί σήμερα τα στελέχη του δεν φωτίζουν επακριβώς αυτό το κεφάλαιο, αλλά περιορίζονται σε γενικές τοποθετήσεις περί αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών. Στην Κουμουνδούρου λένε ότι δεν ήθελαν να πλειοδοτήσουν αυτήν την περίοδο σε υποσχέσεις. Ο πρωθυπουργός, λένε, είναι εκείνος που διαθέτει το πλεονέκτημα μιας παλιάς αγάπης, αλλά που κινδυνεύει να τη μετατρέψει κι αυτή σε σκέτο μίσος. Στο κάτω κάτω τα λεφτά που διεκδικούν, ας τα διεκδικούσε ο πρωθυπουργός από τους δανειστές και την τρόικα, όχι να τα κόβει από τους ίδιους, να τα μαζεύει από τους άλλους κι ύστερα να παριστάνει τον ήρωα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.