Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Όπλα παρά πόδα!

Αμέσως μετά την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, οι Ομοσπονδίες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ανακοίνωσαν ότι θα ξανασυναντηθούν για να αποφασίσουν τι θα κάνουν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και την τακτική της Κυβέρνησης.
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση – πρόσκληση που απηύθυναν οι 6 Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, των Λιμενικών και των Πυροσβεστών στους φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων τους στα Σ.Α. και στις Ε.Δ., την Πέμπτη θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσουν πιο συγκεκριμένα πώς θα κινηθούν.

Από την ανακοίνωση των έξι προκύπτει η ανησυχία που διακρίνει ήδη το ένστολο και εν αποστρατεία ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας. Σημειώνουν επί λέξει:
  «Παρήλθε σχεδόν ένας μήνας από την προηγούμενη συνάντησή μας κατά την οποία συναποφασίσαμε με ποιο τρόπο θα διεκδικήσουμε δίκαιες λύσεις στα αιτήματα που απασχολούν τον κλάδο μας.   Δυστυχώς, τα αρμόδια Υπουργεία έως και σήμερα κρατούν τις πόρτες τους κλειστές με αποτέλεσμα οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού όχι μόνο να είναι έωλες, αλλά και να κινδυνεύουν να μην υλοποιηθούν εντός του χρόνου που ανακοινώθηκε, αν την επόμενη εβδομάδα δεν υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για το ζήτημα της αποκατάστασης των αδικιών και της επιστροφής των αναδρομικών.
  Επειδή, η υπομονή που επιδείξαμε εκλαμβάνεται προφανώς είτε ως αποδοχή των κυβερνητικών αποφάσεων είτε ως αδυναμία παρέμβασής μας, σας καλούμε σε νέα κοινή συνάντησή μας την προσεχή Τετάρτη και ώρα 13.00 στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ (Μεσογείων 96) προκειμένου να καθορίσουμε τις περαιτέρω ενέργειές μας και ειδικότερα την προετοιμασία κοινής συνέντευξης τύπου την επομένη ημέρα στην Αθήνα».
Η ανακοίνωση δικαιώνει όσους ανησυχούσαν εξ αρχής, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση ροκανίζει το χρόνο, έχοντας εντάξει στους προεκλογικούς της σχεδιασμούς το πότε και το πώς θα αρχίσει να συμμορφώνεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Βγήκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και με τα μισόλογά του άρχισε να καλοπιάνει τους ένστολους, κερδίζοντας χρόνο και αποκοιμίζοντας τους πιο συντηρητικούς ακροατές του. Την μπαγαποντιά του την είχαν αντιληφθεί αμέσως οι συνήθεις ύποπτοι, αυτοί δηλαδή που ανά τους αιώνες των αιώνων της συνδικαλιστικής πρωτοπορίας, είναι καχύποπτοι απέναντι στους επισήμους και στις δηλώσεις τους.
Υπό την πίεση των καταστάσεων, αντιλαμβάνονται όμως κι αυτοί πλέον ότι έχουν στενέψει τα περιθώρια με κίνδυνο να εκτεθούν οι ίδιοι, αλλά και ο Πρωθυπουργός που πρώτος μίλησε για μισές επιστροφές κλπ από τον επόμενο βήμα. Ήδη περνάμε τον επόμενο και πάμε στον μεθεπόμενο και να δούμε μήπως περάσουμε και τα Χριστούγεννα. Και μιλάμε βέβαια όχι για πλήρη συμμόρφωση, αλλά για επιστροφή σε δόσεις και όχι όλα τα λεφτά, όλων των περικοπών, όλων των προηγούμενων ετών. Για την τελευταία περικοπή συζητάμε μόνο.
Τούτων δοθέντων, είναι μονόδρομος η συμπόρευση όλων των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών, αρκεί όσοι δίνουν και δώσουν το παρών να γνωρίζουν τι διεκδικούν και από ποιους το διεκδικούν. Διεκδικούν ένα μέρος της ζημιάς που τους προκάλεσε μια αυταρχική, μη νομιμοποιημένη από το λαό Κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και μόνο. Και να πεις ότι πιάσαν τουλάχιστον τόπο οι θυσίες, καλά θα ήταν. Αλλά το χρέος αντί να μειωθεί, έχει εκτοξευθεί στα ύψη… Η ύφεση έχει γονατίσει την κοινωνία. Η άφιξη της ανάπτυξης ακούγεται ως ανέκδοτο πλέον. Η οικογένεια των ενστόλων, τραβά τον ίδιο Γολγοθά, όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλες ελληνικές οικογένειες.
Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, έχουν ιστορικό χρέος οι δοκιμασμένες στον αγώνα Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, να τραβήξουν μπροστά, λειτουργώντας ως ατμομηχανή σε έναν αγώνα σκληρό και μετωπικό. Απέναντι στη σημερινή ανάλγητη κυβερνητική σύμπραξη να παρατάξουν τις ισχυρές δυνάμεις που διαθέτουν «με τα όπλα παρά πόδα». Και μαζί τους να ακολουθήσουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και όλοι οι απόστρατοι, ανεξαρτήτως φορέα και αφετηριών οργάνωσης. Το δοκίμασαν στη Θεσσαλονίκη και πήραν μια καλή γεύση των δυνατοτήτων τους.
Ο απλός αστυνομικός, ο πυροσβέστης και ο λιμενικός, ο οπλίτης, ο σμηνίτης κι ο ναύτης ξερουν πολύ καλά ότι εμπαιγμός που υφίστανται, όπως όλος ο λαός μας, δεν ξεπλένεται με τα ευρώπουλα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να τους επιστρέψει, ενώ την ίδια ώρα θα τα αρπάζει ποικιλοτρόπως με το άλλο χέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.