Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Κυρία Δούρου δεν σας πήραν στα σοβαρά…

Διαμαρτύρεται η Περιφερειάρχης Αττικής και δικαίως, ότι δεν κλήθηκε στην έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, για την εκτίμηση της κατάστασης από τις πλημμύρες στην Αττική, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. 
«Η ενέργεια αυτή είναι αποκαλυπτική του πώς αντιλαμβάνεται η σημερινή κυβέρνηση το ρόλο και την αποστολή της δευτεροβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ως ρόλο εκτελεστικού βραχίονα, συμπληρωματικού της κεντρικής εξουσίας, χωρίς λόγο. Πρόκειται για μία αντιμετώπιση που εντάσσεται σε έναν προεκλογικού τύπου σχεδιασμό, ο οποίος απάδει της κρισιμότητας της δύσκολης συγκυρίας» τονίζει η παράταξή της, αλλά μήπως δεν έχει δώσει το δικαίωμα στον πρωθυπουργό και στο κόμμα του να συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο;
Ένα και πλέον μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων της, έπρεπε να ανοίξουν οι ουρανοί για να αντιληφθούν οι πολίτες της Αττικής ότι άλλαξε ο περιφερειάρχης; Μάλλον δεν την έχουν πάρει στα σοβαρά οι κυβερνώντες διότι στο διάστημα που ηγείται του μηχανισμού της περιφέρειας, δεν έχει δώσει ακόμα σε κανέναν να αντιληφθεί τη διαφορά. Δεν περιμένουμε φυσικά από τα συστημικά ΜΜΕ και τους παπαγάλους της συγκυβέρνησης να ενδιαφερθούν για την προβολή των όποιων διαφορετικών θέσεων και προτάσεων της Περιφέρειας, αν και είναι υποχρέωσή τους, αλλά από την ίδια να αναλάβει άμεση δράση και να ενημερώσει τους πολίτες, τα 5.000.000 της Αττικής που κυριολεκτικά έχουν αφεθεί στην μοίρα τους.

Οι μηχανισμοί πολιτικής προστασίας έχουν καταρρεύσει. Αοπλοι είναι όλοι τους. Πρόληψη μηδέν σε όλους τους τομείς, καιρικά φαινόμενα, φυσικές καταστροφές, τεχνολογικά ατυχήματα κλπ. Ακόμα και η κίνηση στους δρόμους έχει αφεθεί στην τύχη της. Νωπά τα δυο περιστατικά της εβδομάδας που έκαναν χιλιάδες εποχούμενους να αναστενάξουν. Μια νταλίκα χωρίς φρένα στην Αθηνών Λαμίας και ένα γερασμένο πεύκο στην Κηφισίας στο ύψος του Ψυχικού ήταν η αιτία. Ήταν η κακιά στιγμή για την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, που έχουν λύσεις για όλα, αλλά μόνο όσο κρατούν τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.
Αυτήν την σκόπιμη πολιτική και όχι κακοδαιμονία, καλείται η κυρία Δούρου να ανατρέψει αν θέλει πράγματι να προσφέρει καλές υπηρεσίες στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Δεν αρκούν τα καλά λόγια που απηύθυνε παραδειγματικά χθες στους Πυροσβέστες (παντός καιρού) που τρέχουν ολημερίς κι ολονυχτίς από φωτιές σε πλημμύρες κι από σεισμούς σε απεγκλωβισμούς και αναζητήσεις εξαφανισμένων σε βουνά και λαγκάδια. Ολοι θέλουν τήρηση των διαδικασιών πρόληψης πάνω από όλα και βέβαια ειλικρινείς απαντήσεις κάθε φορά που σημειώνεται το ...  μοιραίο.
Οι Πυροσβέστες π.χ. ακόμα αναζητούν τα αίτια του τραγικού θανάτου του Ματθαίου Μάντζιου σε μια καθ όλα εύκολη πυρκαγιά «ρουτίνας» στην Αθήνα πριν από ένα μήνα. Οι πλημμυροπαθείς επίσης ζητούν απαντήσεις και πάνω από όλα έργα, όχι λόγια του αέρα. Και επειδή έχουν αντιληφθεί την κοροϊδία των υπουργών, των σημερινών και των προκατόχων τους, αναμένουν από την κ. Δούρου να αρπάξει την ευκαιρία και να τους κάνει τη ζωή κόλαση. Όχι αβροφροσύνες με ανθρώπους που τα ρίχνουν στην κακιά στιγμή και στην κακιά τους ώρα. Από αυτούς ζητούνται εξηγήσεις και πειστικές απαντήσεις. Οι κύριοι κύριοι Σαμαράδες Ντινόπουλοι και Κικίλιες πρέπει να λογοδοτούν καθημερινά για τις συνέπειες των πολιτικών τους. Εχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες και δεν αρκεί να εντοπίζονται γενικώς και αορίστως. Στην ανάγκη, μια επίσκεψη στην Ευελπίδων δεν βλάπτει κυρία Δούρου. Πιστέψτε μας. Τρέμουν όπως ο διάβολος το λιβάνι τη νομιμότητα, όσο κι αν δείχνουν ότι δεν υπολογίζουν κανέναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.