Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πού το πάει η κυβέρνηση;

Παρά τους προκλητικούς τίτλους και τις κραυγές περί …ανατίναξης της συνέντευξης τύπου που έδωσαν σήμερα επί δίωρο οι θεσμικοί φορείς των Ενόπλων Δυνάμενων και Σωμάτων Ασφαλείας, η ουσία είναι μία! Πέρασε κι ο Οκτώβρης και όπως όλα δείχνουν θα περάσει κι ο Νοέμβριος, χωρίς να μπορέσει η κυβέρνηση να επιστρέψει στις τσέπες των εν ενεργεία όχι το σύνολο αλλά ούτε και τα ελάχιστα ψίχουλα από τα πολλά που τους άρπαξαν μετά το 2010 για να ικανοποιηθεί η Μέρκελ και οι τραπεζίτες της. Για τους συνταξιούχους δεν γίνεται καθόλου λόγος γιατί απαιτούνται 3 και πλέον μήνες (!!!!) μέχρι να βγούν οι καταστάσεις…
Αυτήν την πικρή αλήθεια έκρυβαν και κρύβουν όσοι ανακαλύπτουν μήνες τώρα κόντρες και αλληλοκατηγορίες συνδικαλιστών, ενώ για όλα όσα τους βασανίζουν σήμερα  φταίει και ο πρώην αντιμνημονιακός πρωθυπουργός με τους υπουργούς του. Αυτό δεν ειπώθηκε στη συνέντευξη, αλλά ειπώθηκε κάτι άλλο πολύ πιο σοβαρό. Οτι αν πετύχει το «πείραμα» και αποδεχτούν τώρα οι ένστολοι τη μερική αποκατάσταση, δηλαδή την μερική και όχι εν όλω συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τότε αλίμονο σ αυτούς και πολύ περισσότερο στον απλό εργαζόμενο, αυτόν που δεν ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κράτους.
Ειπώθηκαν φυσικά και όλα τα άλλα που έχουν ακουστεί δια στόματος Φωτόπουλου,  Σταθόπουλου, Σαϊτάκη, Δριβάκου, Σταμούλη, Κατσιαμάκα, Τσουκαράκη και άλλων προέδρων με πολύ οξύτητα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε τηλεοπτικά πάνελ και σε δημοσιογράφους που έχουν ανοικτά αυτιά και δεν φοράνε παρωπίδες. Ότι δηλαδή δεν είναι δεδομένοι κανενός και ότι την ώρα της κάλπης θα κριθούν για τον εμπαιγμό και τη ληστεία που τους επεφύλαξαν και οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αυτό έχει ταρακουνήσει το κατεστημένο και δη το Μέγαρο Μαξίμου τώρα που δεν ξέρει πώς να μαζέψει το τζίνι που βγήκε από το μπουκάλι κάποτε φυσικά με εντολή Σαμαρά.

 Αν κάποτε οι κυβερνώντες ζητούσαν από τα στελέχη τους υποταγή στο κόμμα για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των κλάδων που εκπροσωπούσαν, αυτό σήμερα είναι αδιανόητο ειδικά στο χώρο των ενστόλων, όπου όλοι ξορκίζουν τον κομματισμό και τις κομματικές ταμπέλες. Μια φράση είχε πει κάποτε ο Φωτόπουλος κι ακόμα τον κυνηγάει.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι επέδειξαν και σήμερα ιώβειο υπομονή, τιμώντας το λειτούργημά τους και σεβόμενοι το λόγο του πρωθυπουργού, στον οποίο εναποθέτουν πια όλες τους τις ελπίδες, αφού είναι φανερό ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν θέλει να κόψει τις γέφυρες με τους ένστολους και να τους στείλει πακέτο στο ΣΥΡΙΖΑ.  Αν όμως ως την επόμενη εβδομάδα δεν δοθεί η νομοθετική ρύθμιση με τα χρονοδιαγράμματα για τις επιστροφές, πολλοί φοβούνται ότι η κατάσταση θα αρχίσει να γίνεται ανεξέλεγκτη εις βάρος και του συνδικάτου. Εκτός κι αν αυτό επιδιώκει η κυβέρνηση. Κόπωση, φαγωμάρα και ζήτω που …νικήσαμε.
Τα χρονικά περιθώρια τελειώνουν όμως διότι κρίνεται πλέον η αξιοπιστία και των ίδιων των συνδικαλιστών. Από τη μια έχουν τα συστημικά ΜΜΕ που θέλουν να απαξιώσουν όσους έχουν αντικυβερνητικό λόγο και από την άλλη έχουν τα απαιτητικά μέλη τους που τους πιέζουν για δυναμικές ενέργειες και διαρκή καταγγελία όλων εκείνων που τους κοροϊδεύουν. Αυτός δεν είναι άλλωστε ο ρόλος τους, και δεν επαναστατούν όταν βλέπουν οσφυοκάμπτες και κομματικούς εγκάθετους ανάμεσά τους;  Αυτά δεν καταλόγιζαν κάποτε στον Κυριαζίδη ενώ ήξεραν ότι είχε συγκρουστεί εκείνος με όλους ανεξαιρέτως τους υπουργούς ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας (ακόμα και με τον συνδικαλιστή υπουργό Πολύδωρα); Σήμερα πάλι είναι αντιμέτωποι και με τους δικούς τους «λαγούς» και άλλους καλοθελητές, που έχουν αντιληφθεί τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει συνολικά το συνδικαλιστικό κίνημα. Κι αντί να βάλουν πλάτη, τους τη βγαίνουν άλλοτε από τα αριστερά και άλλοτε από τα δεξιά, παριστάνοντας τους επαναστάτες γιατί μάλλον σε άλλα προσβλέπουν. Ετσι τους χαρακτηρίζουν εκείνοι που τους ξέρουν.
Ένα δείγμα της κρισιμότητας της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνδικαλιστές Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, την ώρα που επιχειρούν να απαντήσουν ενωτικά και μαζικά στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, ήταν και το επεισόδιο που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όπως παρουσιάζεται ανάλογα με τι θέλουν να αναδείξουν ή και να πλήξουν. Αφορμή μια φράση που αποδίδεται σε κάποιον άγνωστο απόστρατο, απρόσκλητο παρατηρητή στην αίθουσα που δινόταν η συνέντευξη. Μένοντας σε αυτά καταλαβαίνεις ότι το πρόβλημα είναι ο συνδικαλισμός και οι συνδικαλιστές, ο άλφα ή ο βήτα κακός χειρισμός τους και όχι ότι παραμένει ανικανοποίητο το αίτημα, για το οποίο δίνουν τον αγώνα τους.

Υ.Γ. Επί Σημίτη, όταν ο Κυριαζίδης έδινε σκληρό αγώνα με τον Παναγόπουλο των λιμενικών, τον Καρρά και τον Λεόντειο των πυροσβεστών, έξω από τη Βουλή, κάποιοι θερμοκέφαλοι και κατά άλλους προβοκάτορες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποδοκιμάζοντάς τον όταν διέσχιζε με την πρωθυπουργική Μερσεντές την είσοδο της Βουλής. Αυτό προ γνώσιν…

Ακολουθούν δυο ενδεικτικές αναρτήσεις από το bloko.gr και http://www.pireasnews.gr

Φωτιά στη συνέντευξη των ένστολων έβαλε απόστρατος στρατιωτικός
«Την ώρα που ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ εξέθετε τα δεδομένα, δηλώνοντας ότι με τη τακτική που ακολουθούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει κίνδυνος να μην μπουν ούτε σ' αυτή τη μισθοδοσία τα αναδρομικά και η κατά το ήμιση μισθολογική αποκατάσταση των ένστολων, με αποτέλεσμα ν' αφήσουν έκθετο τον πρωθυπουργό που από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είχε αναλάβει προσωπική δέσμευση, ο συνταξιούχος στρατιωτικός είπε ότι "δεν ήρθαμε εδώ γα να υπερασπιστούμε τον προδότη Σαμαρά". Παρότι η συγκεκριμένη φράση ειπώθηκε χαμηλόφωνα, έφτασε στα αυτιά των ομιλητών και των συντονιστών του πάνελ, με αποτέλεσμα οι πρόεδροι των αξιωματικών Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής, ν΄ αποχωρήσουν δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να παραβρίσκονται σε μια εκδήλωση που ακούγονται τέτοιες βαριά προσβλητικές και υβριστικές εκφράσεις για το πρόσωπο ενός πρωθυπουργού». Πηγή: bloko.gr
Τινάχτηκε στον αέρα η συνέντευξη τύπου των ενστόλων
«Η φράση "προδότη Σαμαρά" που ακούστηκε από τα χείλη απόστρατου των ενόπλων δυνάμεων έβαλε φωτιά στην συνέντευξη τύπου των ενστόλων το πρωί, οδηγώντας μάλιστα τους προέδρους των Ενώσεων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής να σηκωθούν και να φύγουν από την συνέντευξη...
Λίγη ώρα μετά την έναρξη της κοινής συνέντευξης τύπου των Ενώσεων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει μπαρούτι. Το κλίμα ενότητας και κοινής συνενόησης που θέλησαν να περάσουν δυναμιτίστηκε επικίνδυνα και λίγο έλειψε κάποιοι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι να πιαστούν ακόμη και στα χέρια!
Η φράση "είμαστε ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι. Αργά η γρήγορα θα έχουμε εκλογές. Ας το λάβουν σοβαρά υπ' όψιν" που ξεστόμισε ο Αντιπτέραρχος ε.α.και πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αποστράτων Αεροπορίας, Κωνσταντίνος Ιατρίδης, άναψε το φυτίλι.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των αστυνομικών υπαλλήλων, κ. Φωτόπουλος παρενέβη για να ηρεμήσει τα πνεύματα ενώ ενημέρωσε ότι είχε επικοινωνία με τον Χρ. Σταϊκούρα ο οποίος και τον διαβεβαίωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη νομοθετική ρύθμιση σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.
"Δεν απειλούμε κανέναν απλώς κάνουμε προειδοποιήσεις ενδεχόμενα αυστηρές. Δεν θα πρέπει να το κάνουμε αυτό; Αν δεν το κάναμε δεν θα λέγατε ότι λειτουργούμε συντεχνιακά; Ότι άλλες διαθέσεις έχουμε;", σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος.
Σε αντίθετη περίπτωση η κυβέρνηση συνολικά θα πρέπει να αντιληφθεί ότι θα είμαστε απέναντί της και σίγουροι ότι εμείς γνωρίζουμε και να κρίνουμε και να αποδίδουμε δικαιοσύνη αναλόγως των ενεργειών της. Η ώρα που θα κληθούμε να εκτελέσουμε το υπέρτατο δημοκρατικό μας καθήκον, η ώρα της κάλπης ίσως να είναι πολύ κοντά", επισήμανε ο Aντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Βασίλης Ρόζης, συμπληρώνοντας: "Η πολιτεία κατάφερε με αυτή τη στάση της να συσπειρώσει απόστρατους και εν ενεργεία απ' όλα τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ανοίγει τον λάκκο της και θα πέσει μέσα. Θα κερδίσουμε την αγάπη της κοινωνίας. Θα το δείτε πολύ σύντομα αυτό" είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ορισμένους να αναρωτιούνται μήπως μιλούν ακόμη και για ενέργειες που φτάνουν στα όρια του πραξικοπήματος!
Πάντως οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι τιμούν τους νόμους κι ότι δεν απειλούν με τις ενέργειές τους ή τα λόγια τους τη νομιμότητα, πολλώ δε μάλλον τη Συνταγματική νομιμότητα της χώρας.
Όμως η φράση "προδότη Σαμαρά" που ακούστηκε από τα χείλη απόστρατου των ενόπλων δυνάμεων έβαλε φωτιά στην συνέντευξη τύπου των ενστόλων το πρωί, οδηγώντας μάλιστα τους προέδρους των Ενώσεων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής να σηκωθούν και να φύγουν από την συνέντευξη! Και κάπου εκεί "ξύπνησαν" και οι συνδικαλιστικές διαφορές μεταξύ των Ενώσεων, κυρίως σε ότι αφορά την διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων αλλα και το γεγονός αποκλεισμού επί σειρά ετών των αστυνομικών από το ταμείο των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πηγή: http://www.pireasnews.gr/2014/10/video_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.