Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Προειδοποιητικές βολές από τις Θεσμικές Ενώσεις

Δεν αστειεύονται οι λεγόμενες Θεσμικές Ενώσεις των αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς επανέρχονται στην αποκατάσταση των συντάξεών τους με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, δείχνοντας τη μη ικανοποίησή τους για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Προειδοποιούν την κυβέρνηση με συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και με προσφυγή στο Συµβούλιο των Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων στο Στρασβούργο. Ένα ένα τα θεσμικά συνδικαλιστικά  όργανα του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, «ανοίγει τα χαρτιά του» πριν από το μεγάλο ραντεβού στην Πλατεία Συντάγματος έξω από τη Βουλή. Εκεί που θα δοθεί η «μητέρα των μαχών», όπως είχαν συνηθίσει να αποκαλούν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες τη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής, πριν αυτή εξελιχθεί σε παρωδία, όπως διαπιστώσαμε προσφάτως και κατά την προκληθείσα από την κυβέρνηση συζήτηση για παροχή «ψήφου εμπιστοσύνης».

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών έχει ως εξής:
1.- Γνωρίζουµε στα Μέλη µας ότι το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων Αποστράτων παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις στα τρέχοντα θέµατα που αφορούν την υλοποίηση της απόφασης της Ολοµέλειας του ΣτΕ και του νέου µισθολογίου το οποίο υπέγραψαν οι συναρµόδιοι Υπουργοί.
2.- Προς το σκοπό αυτό και προκειµένου να ενηµερωθούν επίσηµα πλέον τα µέλη µας και όχι µέσω των εφηµερίδων και των διαφόρων sites, (ανεπίσηµες πληροφορίες), εστάλη επιστολή στους Υπουργούς Οικονοµικών σύµφωνα µε την οποία ζητήθηκαν διευκρινήσεις και επίσηµες απαντήσεις, σχετικά µε την πλήρη εφαρµογή της απόφασης του ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν οι τρείς Θεσµικές Ενώσεις, το χρονοδιάγραµµα υλοποίησης, ηµεροµηνία νοµοθετικής ρύθµισης και την εφαρµογή του νέου µισθολογίου.
3.- Παράλληλα προωθούνται σχετικές µε τα παραπάνω επερωτήσεις από Βουλευτές στον Υπουργό Οικονοµικών  κ. Χαρδούβελη, ενώ ταυτόχρονα ασκούνται συνεχείς πιέσεις σε Υπουργούς και Βουλευτές όλων των κοµµάτων για την πλήρη εφαρµογή της απόφασης του ΣτΕ, στη συζήτηση του προϋπολογισµού.
 4.- Επίσης έχει αποφασιστεί να σταλεί άµεσα επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό για συνάντηση µε τους Προέδρους των τριών Ενώσεων καθώς και συναντήσεις του Συντονιστικού µε τους Αρχηγούς των κοµµάτων. Αναµένεται συνάντηση µε κ. ΥΕΘΑ.
5.- Τέλος σε περίπτωση µη πλήρους εφαρµογής της απόφασης του ΣτΕ, θα γίνει προτροπή στα µέλη µας για οµαδικές αγωγές κατά της µη εκτέλεσης της απόφασης του ΣτΕ και αφού πρώτα αποφανθεί το τριµελές συµβούλιο του ΣτΕ µέσα στο Νοέµβριο και βεβαίως εξετάζεται και προσφυγή των Ενώσεων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ), στο Συµβούλιο των Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων στο Στρασβούργο.
 6.- Επισηµαίνεται ότι το Συντονιστικό Συµβούλιο αλλά και οι τρεις Θεσµικές Ενώσεις Αποστράτων, µε συνεχείς πιέσεις, οργανωµένα µε σχέδιο δράσης και συντονισµένα και χωρίς τυµπανοκρουσίες, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη του κοινού στόχου, που είναι η πλήρης εφαρµογή της 2192/2014 απόφασης της Ολοµέλειας του ΣτΕ. (Αδιαπραγµάτευτη Θέση µας). Το απέδειξαν εξάλλου όταν κατάφεραν στη συζήτηση του περιβόητου άρθρου 221(εν µέσω καλοκαιριού), να µη συµπεριληφθούν τα Μετοχικά µας Ταµεία στο ΕΤΕΑ.
 7.- ∆ιαβεβαιώνουµε τα Μέλη µας πως η αντίδρασή µας θα εξακολουθεί να είναι σοβαρή, συνεχής και δυναµική, όπως µέχρι τώρα, ενώ θα εξαντλήσουµε κάθε άλλο νόµιµο µέσο.
 8.- Τέλος, καλούµε τα µέλη µας σε εγρήγορση, για άµεση πραγµατοποίηση εκδηλώσεων διαµαρτυρίας και δυναµικών κινητοποιήσεων, εάν αυτό απαιτηθεί στο προσεχές χρονικό διάστηµα.

Πηγή: staratalogia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.