Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ανδρεουλάκος: Κύριοι επτωχεύσαμεν! ΠΟΑΣΥ: Δεν εκβιαζόμεθα!

Η «αβλαβής διέλευση» από το συνέδριο της ΠΟΑΣΥ του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια την Τρίτη το βράδυ έφερε τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και μάλλον τα επιδείνωσε την επόμενη ημέρα η ομιλία του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης Α. Ανδρεουλάκου. Καμία απολύτως δέσμευση καμία απολύτως υλοποίηση παλαιών τους εξαγγελιών. Απλώς παρουσίασαν ως δικά τους αυτά που πέτυχαν οι αστυνομικοί με τους αγώνες τους. Ο δε γενικός γραμματέας ήταν απολύτως αφοπλιστικός όταν για να δικαιολογήσει την αδυναμία της κυβερνήσεως, είπε αυτό που δεν έχει διανοηθεί να πει ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας. Κύριοι επτωχεύσαμεν!
Το συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του σήμερα λαμβάνοντας ιστορικές αποφάσεις για το βασικό του θέμα, που ήταν το εκβιαστικό δίλημμα της κυβέρνησης: μετατρέπετε το ασφαλιστικό σας ταμείο σε επαγγελματικό ή εντάσσεστε στο ΕΤΕΑ. Το συνέδριο ομόφωνα  επέστρεψε το δίλημμα στους εμπνευστές του ως απαράδεκτο. Μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων που ζητούσε επίμονα να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα ώστε να αποφασιστεί το ένα από τα δυο κακά, τελικά δεν επέμενε άλλο. Να πείστηκε ότι είναι επιζήμια για όλους αυτή η τακτική ή θα επιμείνει στην επιλογή του Επαγγελματικού Ταμείου χωρίς κρατικές εγγυήσεις, θα φανεί το προσεχές διάστημα. Όλοι συμφώνησαν πάντως στη συνέχεια να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη νομοθετική διάταξη που έριχνε το μπαλάκι των ευθυνών στην ΠΟΑΣΥ και με την ίδια τροπολογία να δοθεί εξάμηνη παράταση ώστε να έχουν την άνεση χρόνου να ενημερώσουν όλους τους αστυνομικούς σε όλη τη χώρα εξετάζοντας και την ιδέα που από το Σεπτέμβριο έχει τεθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο για την ίδρυση νέου ενιαίου πυλώνα ασφάλισης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Μάλιστα όσοι υποστήριξαν αυτό το τρίπτυχο επικαλέστηκαν και τη θερινή δήλωση του Β. Κικίλια, που συνηγορούσε υπέρ του ενιαίου ασφαλιστικού φορέα.

Το συνέδριο με ξεχωριστή επιμονή αντέκρουσε τα ισχνά επιχειρήματα εκείνων που είχαν εγκλωβιστεί στην άποψη ότι έπρεπε σήμερα να έχει κριθεί το ασφαλιστικό μέλλον χιλιάδων εν ενεργεία, συνταξιούχων και μελλοντικών ενστόλων.
Μια γεύση των κόσμιων αντιδράσεων που έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από συνέδρους είναι οι ακόλουθες δυο αναρτήσεις, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες δεν θα υπάρξουν άλλες πιο δυναμικές αντιδράσεις. Αυτό ήταν μάλλον ένα ξεκάθαρο μήνυμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροσώπων τόσο προς το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ όσο και προς τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της. Ιδού οι αναρτήσεις των αντιπροσώπων:

"Σήμερα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου μας, την τίμησε ο κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την παρουσία του. Απηύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους, πλην όμως, δεν λάβαμε καμία σαφή απάντηση για τις αλλαγές που προωθούνται στο ασφαλιστικό μας. Κατά την ομιλία του, μας ενημέρωσε ότι έκανε παρέμβαση προς όφελος μας στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, χωρίς όμως να λυθούν οι απορίες μας και να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο.Αναμένουμε τη  σχετική πληροφόρηση από τον Γ.Γ. του Υπουργείου μας. Είναι επιτακτική ανάγκη, όλα τα συναρμόδια Υπουργεία να έρθουν σε επαφή με το ένστολο Συνδικαλιστικό Κίνημα και έπειτα απο γόνιμο διάλογο να διευθετηθούν τα ζητήματα που μας απασχολούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."
Σ.Κ.Α.Υ. – ΑΝ.Α.Σ.Α.

«Στο κλείσιμο της πρώτης ημέρας του 24ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΠΟΑΣΥ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Κικίλιας, αφού επανέλαβε καμιά δεκαριά φορές πόσο μας αγαπάει και απέφυγε τεχνηέντως να απαντήσει στην ερώτηση του προέδρου κ. Φωτόπουλου για το επείγον και φλέγον ζήτημα των ασφαλιστικών μας ταμείων, εξήγγειλε έναν νέο «εμφύλιο» στις τάξεις του Σώματος. Επιβεβαίωσε τους φόβους μας για την επέκταση του σχεδίου μοριοδότησης-πριμοδότησης συγκεκριμένων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ στο σύνολο του Αστυνομικού Σώματος. Η αστυνομία των πολλών ταχυτήτων θα κατατεμαχιστεί ακόμα περισσότερο, θα μετατραπεί σε αστυνομία των εκλεκτών και της παρίας και, όπως άκουσα από κάποιον συνάδελφο, ΄΄θα μας διχάσουν ακόμα περισσότερο. Θα καταφέρουν για τα επόμενα είκοσι χρόνια το μόνιμο θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσής μεταξύ των συναδέλφων να είναι οι αδικίες που προκάλεσε η διάκριση σε μάχιμες και μη (ή λιγότερο) μάχιμες υπηρεσίες.΄΄
Τι άλλο μάθαμε από αυτή την πρώτη μέρα; Όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ, θέλω να πιστεύω ειρωνευόμενος, μία νέα μέρα ανατέλλει και η αστυνομία προχωρά αισιόδοξη. Το μόνο που μένει είναι να βάλουμε οι ίδιοι ταφόπλακα στα όνειρά μας ψηφίζοντας το χειρότερο ή το χείριστο. Επαγγελματικό ταμείο ή ΕΤΕΑ. Τρίτη λύση δεν υπάρχει για αυτούς…
Το μπαλάκι στην εξέδρα……
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα………»
ΑΓΓΕΛΗΣ Κών/νος Αντιπρόσωπος της Ε.ΑΣ.Υ.Α. στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος Α.Π.ΑΣ.Α.
ΠΗΓΗ: bloko.gr enstoloi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.