Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Συμμάχους στην κοινωνία αναζητούν οι στρατιωτικοί



Πυρετώδεις συσκέψεις, συνελεύσεις και επαφές με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς περιλαμβάνει η ατζέντα του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών στο πλαίσιο της τακτικής που ακολουθεί αφενός για τη μαζικοποίησή της αφετέρου δε για την αναζήτηση συμμάχων εκτός στρατεύματος.
Το «μέτωπο» είναι αντιμνημονιακό και ο δρόμος στρωμένος με αγκάθια. Ο νέος ΥΕΘΑ, Νικόλαος-Γεώργιος Δένδιας θα έχει την ευκαιρία να επιδείξει τις διαθέσεις του εντός των γνωστών κυβερνητικών πλαισίων, αν και ουδείς αναμένει εκπλήξεις από την δική του πλευρά.
Οι εκπλήξεις προς το παρόν έρχονται από την πλευρά της ΠΟΕΣ, η οποία ανακοίνωσε ότι «στις 16 Νοεμβρίου 2014, βρέθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου για το έτος 2014, κατέθεσε λίγα λουλούδια, ως ελάχιστη απότιση φόρου τιμής σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ψυχή, το αίμα και τη ζωή τους, κατά τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου του 1973, για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης». Μια λιτή ανακοίνωση για ένα κορυφαίο γεγονός που εξακολουθεί να ενθουσιάζει, να διδάσκει και να επηρεάζει...


Επιπλέον, κινούμενη στο ίδιο μήκος κύματος, η ΠΟΕΣ ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο επαφών της με άλλους κλάδους εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κοινωνικός αυτοματισμός που τεχνηέντως δημιουργείται το τελευταίο διάστημα, σε βάρος των Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά και να καθορισθεί επίπεδο κοινής συμπόρευσης για μείζονα θέματα που μας απασχολούν, τα τελευταία δύσκολα χρόνια της ύφεσης, στην οποία περιήλθαμε όλοι οι Έλληνες πολίτες, αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 με αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, στα γραφεία της τελευταίας».
 Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣ «σε πολύ θετικό κλίμα. Συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών των δύο Ομοσπονδιών, για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και δόθηκε έμφαση στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αυτοματισμού που με τεχνικό τρόπο καλλιεργεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, φέρνοντας σε αντιπαράθεση διάφορους κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Οι δύο πλευρές έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τις επαφές τους». Είναι σαφές ότι η ΠΟΕΣ ακολουθεί την τακτική που ακολούθησαν τη δεκαετία του ΄80 τα αστυνομικά σωματεία, όταν αναζητούσαν στήριξη στην ΑΔΕΔΥ, στην ΟΛΜΕ, στη ΔΟΕ, στο Συνδικάτο Οικοδόμων και αλλού, για να αντέξουν τις διώξεις και τα απαγορεύεται των υπουργών Δημόσιας Τάξης. Στήριξη που τους προσφέρθηκε και με το παραπάνω σε μια εποχή που τα συνδικάτα είχαν δύναμη και αίγλη. Σήμερα, με άλλα δεδομένα, οι στρατιωτικοί επιζητούν την αναθέρμανση των σχέσεων αυτών και την αξιοποίηση της κοινωνικής δυναμικής που διαμορφώνεται σιγά-σιγά σε νέα «καλούπια».
Όποιος παρακολουθεί το πρόγραμμα των κορυφαίων στελεχών του κινήματος των στρατιωτικών είτε θέλει να τους ονομάζει συνδικαλιστές ακριβολογώντας, είτε δεν θέλει επειδή αρνείται να παραδεχτεί την πραγματικότητα, μπορεί να ελπίζει. Υγιείς κινήσεις εκδηλώνονται σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα. Με προβλήματα, με σκεπτικισμό, αλλού με μεγαλύτερο ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Σταχυολογούμε τις τελευταίες μόνο δραστηριότητες.
- Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  διοργανώνει ενημερωτική ομιλία - ανοιχτή συζήτηση στην αίθουσα "Κοβεντάρειο" στην Κοζάνη το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00. Θέμα η εξασφάλιση των αξιώσεων κάθε συναδέλφου από τη μη πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ από την Ελληνική Πολιτεία. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Ανχης (ΣΔΓ) Τσουκαράκης Ανέστης, ο οποίος και θα ενημερώσει για την υποχρέωση συμμόρφωσης του δημοσίου, κατά το σκεπτικό και διατακτικό της ανωτέρω απόφασης, και τον κίνδυνο πλημμελούς συμμόρφωσης, υπό την έννοια της μεγαλύτερης ή μικρότερης μη απόδοσης των οφειλομένων, κατ΄ εφαρμογή μιας νέας νομοθετικής ρύθμισης.
- Με μεγάλη συμμετοχή έγινε η ενημέρωση των μελών της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου για τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, Ωράριο εργασίας, την κατάσταση στα μετοχικά ταμεία, για θέματα που αφορούν το προσωπικό της περιοχής και τις οικογένειές τους αλλά και για την απόφαση του ΣτΕ και  την μερική εφαρμογή της. Τέλος συζητήθηκε το θέμα των αγωγών και η ανάγκη άμεσης κατάθεσής τους.
- Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ευχαριστεί τους συναδέλφους που συμμετείχαν στην ομιλία - ανοιχτή συζήτηση στο πολιτιστικό κέντρο (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.) στην Ορεστιάδα την Κυριακή 09 Νοε 2014 με κύριο θέμα την εξασφάλιση των αξιώσεων κάθε συναδέλφου από τη μη πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.
Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εγγραφές νέων μελών και παραλήφθηκαν αντίστοιχες αγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.