Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

«Εκτός νόμου» οι Λέσχες εστίασης και τα πρατήρια



Η κυβέρνηση, πιστή στα συμφωνηθέντα με την Τρόικα και με υπαρκτή την υποκριτική της αγάπη έναντι των ενστόλων, προσπαθεί εναγωνίως τούτες τις μέρες να τους πείσει ότι κατανοεί τα προβλήματά τους και ότι είναι διατεθειμένη να τους βοηθήσει. Την ίδια ώρα όμως προωθεί την πολιτική των τροϊκανών με αποτέλεσμα ό,τι δίνει ή προσπαθεί να δώσει με το ένα χέρι, να το παίρνει με το άλλο.
Αποκαλυπτική είναι η πολιτική που εφαρμόζει και ένας «άσχετος» για το χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων υπουργός, όπως είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με το Onalert.gr «επιμένει να αναζητά εγγράφως να ενημερωθεί από τα Γενικά Επιτελεία και το ΥΠΕΘΑ γα τις “παροχές” που έχουν οι στρατιωτικοί αλλά και οι πολιτικοί υπάλληλοι των Ενόπλων Δυνάμεων!!!» Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση του κειμένου, λάβετε υπόψη σας ότι ανάλογη αλληλογραφία υπάρχει και με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες όσο και με το υπουργείο Ναυτιλίας για τους λιμενικούς. Η «καταγραφή» του κ. Μητσοτάκη δεν είναι αθώα, όπως επιχείρησε να την εμφανίσει, αλλά υποκρύπτει την απόλυτη προσήλωσή του στους τροϊκανούς, που έχουν βαλθεί να ξηλώσουν κάθε έννοια κοινωνικής προστασίας και κρατικής παρέμβασης υπέρ των δημοσίων υπαλλήλων. Δέσμιες οι ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας επομένως σφυρίζουν αδιάφορα σε ό,τι έχει να κάνει με τα αιτήματα και των ενστόλων, που κινούνται εκτός διαταγής Μητσοτάκη. Πρατήρια, λέσχες εστίασης και άλλα βαλτώνουν ενώ θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη ζωή τους.
Γράφει το Onalert.gr
«Ο κ.Μητσοτάκης είχε θέσει το ίδιο αίτημα τον περασμένο Ιούνιο όπως είχε αποκαλύψει το Onalert.gr. Τότε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος εγγράφως απάντησε με επιστολή όχι στον ίδιο αλλά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στην οποία έγραφε ότι “οι στρατιωτικοί αυτονόητα θα πρέπει να εξαιρεθούν απ΄ αυτή την “καταγραφή προνομίων”, όχι μόνο επειδή δεν υπάρχουν προνομία και παροχές, αλλά και επειδή η εργασία που παρέχουν έχει πολλές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τους εργαζόμενους στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Ο κ.Μητσοτάκης αν και Κρητικός φαίνεται ότι το κράτησε “μανιάτικο” . Κι έστειλε ξανά αίτημα για καταγραφή …προνομίων και παροχών!!!
Ποια θεωρούν προνόμια και ποιες είναι οι …παροχές που έχουν στοχοποιήσει ο κ.Μητσοτάκης και το επιτελείο του;
• Τα Στρατιωτικά Πρατήρια - Προμηθευτικούς Οργανισμούς-Λέσχες.
• Τα Κέντρα Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ)
• Τις Λέσχες Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).
• Τα Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω του Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος.
• Τη διάθεση υπηρεσιακών αυτοκινήτων που ισχύσει για αξιωματικούς από το βαθμό του Συνταγματάρχη και άνω.
Τα αυτονόητα δηλαδή που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις όλου του πλανήτη! Καλό θα είναι αυτή την φορά μαζί με την έγγραφη απάντηση να στείλουν στον κ.Μητσοτάκη κι ένα ενημερωτικό σημείωμα για τους λόγους τους οποίες οι στρατιωτικοί σ΄ όλο τον κόσμο ,ακόμη και στις πιο υποανάπτυκτες χώρες του πλανήτη έχουν όλα αυτά που ο ίδιος θεωρεί …προνόμια.
Όλα αυτά την ίδια ώρα που το κλίμα στις ΕΔ είναι τεταμένο εξαιτίας της κυβέρνησης στην οποία υπουργός είναι ο κ.Μητσοτάκης. Και η οποία αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους στρατιωτικούς. Την ίδια ώρα που αναζητούνται τεχνάσματα για να παρουσιαστεί μια “λύση” που θα μοιάζει με εφαρμογή της απόφασης ο κ.Μητσοτάκης αναζητά …προνόμια στις ΕΔ!
»
 Πηγή: Onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.