Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Οι ελπίδες στον Τσίπρα



Μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μην αναφέρθηκε για τους δικούς του λόγους στους ένστολους, εκείνοι όμως δεν το βάζουν κάτω και επιμένουν.
Μετά την ΠΟΑΣΥ και την ΠΟΑΞΙΑ που δημοσιοποίησαν την «έκπληξή» τους για την παράλειψη αυτή του κ. Τσίπρα, τη σκυτάλη πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών η οποία του απέστειλε προσωπική επιστολή.
 Αφού τον ευχαριστεί για την πρόσκληση που τους απηύθυνε, δίνοντάς τους την ευκαιρία να βρεθούν στο Βελλίδειο και να τον ακούσουν για πρώτη φορά στα χρόνια της δραστηριότητάς τους, σημειώνουν ότι θεωρούν «αυτονόητη τη στήριξή σας στον αγώνα που δίνει η Ομοσπονδία μας έναντι ενός Δημοσίου που μέχρι και σήμερα «κωφεύει» και εξακολουθεί να μη συμμορφώνεται στην υπ ́ αριθμ. 2193/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που μας δικαίωσε, για ένα θέμα που ήδη γνωρίζετε πολύ καλά.
Θεωρώντας ότι η αντισυνταγματική τακτική που ακολουθείται αναφορικά με τους μισθούς και τα επιδόματα των Ελλήνων στρατιωτικών, μετά και τη σύμφωνη γνώμη της Τρόικα, σας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετο και προφανώς ιδιαίτερα ενοχλημένο από τη στάση του μη συμμορφούμενου δημοσίου, που κατ ́ επανάληψη οι βουλευτές σας έχουν δηλώσει και ενισχύσει και κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προσδοκάμε ότι πολύ σύντομα θα γίνουμε αποδέκτες της όποιας καταδικαστικής θέσης σας, μέσα από
μια συνάντηση μαζί σας, την οποία αναμένουμε κατά τόπο και ημεροχρονολογία πολύ σύντομα».
Το θέμα με τους ένστολους έχει γίνει μεγάλος πονοκέφαλος και για την κυβέρνηση, η οποία αναζητά τρόπους για να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.
Οι συνδικαλιστές θέλουν να συναντήσουν και τον υπουργό Οικονομικών διότι πιστεύουν ότι επιδίωξή του δεν είναι η πλήρης συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ αλλά το πως θα κερδίσει πολιτικό χρόνο. Τα περιθώρια για όλους είναι στενά αφού είναι θέμα χρόνου και η κατάθεση του προϋπολογισμού, όπου θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.