Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιος πουλάει αέρα κοπανιστό κύριε Δένδια;




Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό» και πως «βάζει το τυρί αλλά κρύβει τη φάκα».
Αυτά αναφέρει tovima.gr χωρίς να μπει στον κόπο να διερωτηθεί μήπως ο μέγας πολιτικός ανήρ Νίκος-Γεώργιος Δένδιας έχει καβαλήσει το καλάμι προ πολλού, πουλώντας ο ίδιος μια καλά φιλοτεχνημένη εικόνα με τη βοήθεια πάντα εκείνων που θα πρεπε να τον ελέγχουν για τα πεπραγμένα του.
Διότι δεν είναι δυνατόν ένας κοτζάμ επιτυχημένος πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης να μη γνωρίζει τίποτε για το ...φόνο. Δεν είναι δυνατόν π.χ. να θρηνεί το Πυροσβεστικό Σώμα έναν νεκρό αρχιπυροσβέστη, να υπάρχουν καταγγελίες ότι θυσιάστηκε ο άνθρωπος ορμώντας στις φλόγες με μισή φιάλη οξυγόνου, να γνωρίζουν όλοι ότι ο πυροσβεστικός εξοπλισμός είναι απαρχαιωμένος  (ο πρόεδρος των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Φερτάκης δήλωσε στο «patrastimes.gr»  ότι η τελευταία φορά που το υπουργείο προμήθευσε με μερικό ατομικό εξοπλισμό το Σώμα ήταν το 2008 και από τότε πολλές από τις στολές, τα κράνη και τις μπότες που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες είναι ακατάλληλες, καθώς έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξεως) και ο υπουργός να έχει ήσυχη τη συνείδησή του.
Δικαιούται ασφαλώς να ομιλεί αλλά δικαιούνται και όσοι τον ακούν να του υπενθυμίζουν τους πολλούς νεκρούς αστυνομικούς, περίπου δέκα επί των ημερών του, τα χάλια που έχει αφήσει σε αστυνομία και πυροσβεστική και φυσικά το φιάσκο με το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, που ο διάδοχός του το ακύρωσε άμα τη αφίξει του στην Κατεχάκη.
Για να μην του υπενθυμίσουμε το άλλο μεγάλο του κατόρθωμα, αυτό της μείωσης της εγκληματικότητας  τη στιγμή που τα φονικά συνεχίζονται ολοένα και πιο άγρια και πιο περίπλοκα, ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι τα στατιστικά στοιχεία αποτελούν προϊόν «επεξεργασίας» και σε κάθε περίπτωση αμφισβητούνται ακόμα και από αστυνομικούς.
Για το ότι κυκλοφορεί ελεύθερος ο Χριστόδουλος Ξηρός, εννοείται ότι ο Δένδιας δεν είχε καμία ευθύνη. Αυτός απλός υπούργευε στην Κατεχάκη, όπως υπούργευε όταν έφυγε και ο Μαζιώτης. Τις άδειες δεν τις χορηγούσε η αστυνομία, αλλά ενημερωνόταν για τις άδειες. Κι ο υπουργός αν πίστευε ότι δεν έπρεπε να τους χορηγούνται, όφειλε εγκαίρως να προκαλέσει νομοθετική βελτίωση. Όλα τα άλλα είναι εκ του ...πονηρού.
Αλλά και για τη Χρυσή Αυγή, που κόπτεται ότι αυτός και μόνον αυτός έπιασε το νόημα της εγκληματικής της δράσης και έστειλε εκείνο το διαβιβαστικό στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, πάλι μας δουλεύει. Μας λέει ότι αυτό το δικαίωμα το είχε κάθε πολίτης, αλλά κανείς δεν το έπραξε. Μόνον αυτός το σκέφθηκε! Θαυμάστε υπουργό, να αποκρύπτει από την κοινή γνώμη ότι ως πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας προήδρευε είτε όφειλε να προεδρεύει των συμβουλίων πρόληψης της εγκληματικότητας και να λαμβάνει υπόψη του τις αναφορές της αστυνομίας για την επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής. Εκεί σε αυτές τις συνεδριάσεις όφειλαν να έχουν προβληματιστεί προ πολλού και να έχουν συσχετίσει τις καταγγελίες για τη ρατσιστική δράση και τα τάγματα εφόδου και όχι να ξυπνήσουν όταν πια είχε χαθεί ο έλεγχος και σημειώθηκε το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα τον Παύλο Φύσσα.
Αλλά είπαμε, ήταν της σχολής Μπαλτάκου κι ο Δένδιας δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.
Όσο για τον κ. Τσίπρα, γιατί έχετε λυσσάξει; Σε δημοκρατικό πολίτευμα δεν ζούμε; Ή μήπως το λησμονείτε κι αυτό και το θυμάστε κατά πως σας συμφέρει κύριε Δένδια; Αν τον ψηφίσει ο λαός, που ήδη τον ψηφίζει δηλαδή, εσάς τι σας κόφτει; Τη στενή άλλη την φοβούνται εξ όσων γνωρίζω. Όχι εσείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.