Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτοκαταστροφή ή υγιής αντίδραση;





Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων με επίκεντρο την γνήσια και όχι τύποις συνδικαλιστική εκπροσώπηση των στρατιωτικών. Ενδεικτική η επιστολή που αναρτήθηκε στο http://triaalpha.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html με τίτλο «Η αυτοκαταστροφική πορεία του "συνδικαλιστικού" μας κινήματος». Είναι όμως έτσι ή μήπως όλα αυτά συνιστούν υγιή ξεσπάσματα ενός καταπιεσμένου σώματος; Παραθέτουμε την επιστολή:

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, με μεγάλη προσοχή, κάποια θέματα της επικαιρότητας που αγγίζουν και τον τρόπο διεκδίκησης αλλά και εκπροσώπησης τόσο των εν αποστρατεία όσο και των εν ενεργεία στελεχών των Ε.Δ.
Η επίσημη πρόσκληση και του Προέδρου της ΠΟΕΣ κ. Α. Τσουκαράκη να παραστεί στην ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη, που ουσιαστικά νομιμοποιεί την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εν ενεργεία στελεχών των ΕΔ, από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παρά την επίμονη άρνηση της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ να αποδεχθεί τα γεγονότα.
Οι συνεχείς αναφορές από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σε προσπάθειες αποδυνάμωσης και καπελώματος του συνδικαλισμού στις ΕΔ με νέο μόρφωμα πλήρως ελεγχόμενο.
Η αναστολή καταβολής του εφ άπαξ στους δικαιούχους.
Είναι πλέον δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και οι στρατιωτικοί δεν έχουμε πλέον κανένα περιθώριο, παρά να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνουν το Σύνταγμα και Νόμοι της χώρας μας.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και μία τέτοια προοπτική, θα περίμενε κανείς ενεργοί και απόστρατοι στρατιωτικοί, να είναι ενωμένοι σαν μία γροθιά για να αντιμετωπίσουν, όχι μόνο την απαξία με την οποία περιβάλει η κυβέρνηση τους στρατιωτικούς, αλλά και τα αποτελέσματά της σε αυτή καθεαυτή τη μεγάλη υπόθεση της Εθνικής μας Άμυνας, που δεν σώζεται, ούτε με χτυπήματα στην πλάτη, ούτε με δηλώσεις του τύπου «μετατρέψαμε την κρίση σε ευκαιρία».
Δυστυχώς όμως αυτό τον αγώνα δεν είναι διατεθειμένοι να πάρουν στις πλάτες τους, ούτε Στρατηγοί, ούτε Ναύαρχοι, ούτε Πτέραρχοι, οι οποίοι μάλλον είναι αποκαμωμένοι από το βάρος των χρυσαδαμάντινων αστέρων που φέρουν στους ώμους τους. Άλλωστε, έχουν να ασχολούνται και με την κούρσα της διαδοχής! Επιμένουν να λησμονούν ότι αυτοί οι Χρυσαδαμάντινοι αστέρες, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν η τότε αντιπολιτευόμενη Βουλευτής και σημερινή κυβερνητική εκπρόσωπος, κα Σοφία Βούλτεψη, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα! Ειδικά όταν περάσεις την έξοδο, σαν απόστρατος....

Τον αγώνα αυτόν, τον φέρουν στις πλάτες τους εξ ολοκλήρου, οι άνθρωποι των Ενώσεων Στρατιωτικών και της Ομοσπονδίας τους, της ΠΟΕΣ. Ανθρώπων, που όσα αρνητικά και να θέλει κάποιος να τους προσάψει, καλοπροαίρετα ή και κακοπροαίρετα, ΟΦΕΙΛΕΙ να τους αναγνωρίσει ότι δημιούργησαν κοσμογονία για τα ελληνικά δεδομένα στις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνοντας μάλιστα παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες εργασιακές ομάδες. Ανθρώπων, οι οποίοι ακόμη και τις ποινές που τους επιβλήθηκαν, τις μετέτρεψαν σε ισχυρό ράπισμα προς ένα σύστημα το οποίο αναγκάσθηκε να αλλάξει το Νόμο για να καλύψει την αμηχανία και αστοχία του.
Πέραν της ΠΟΕΣ, ουδείς δικαιούται μέχρι σήμερα να ομιλεί για ουσιαστικό διεκδικητικό αγώνα!
Ούτε οι «χρυσοφόροι θεσμικοί», που παρότι συμμετείχαν «εκόντες άκοντες» στην αναιρετική διαδικασία του ΣτΕ, στη συνέχεια χάθηκαν στις συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη.
Ούτε η άλλοτε πρωτοπόρος ΑΝΕΑΕΔ, που μετά την επικράτηση των «επαναστατικών δυνάμεων!», μάλλον μπέρδεψε τις επαναστάσεις και έχασε το δρόμο.
Ούτε βέβαια η ΠΟΣ των τάξεων της ΣΣΕ και των Συνδέσμων του ΣΞ, που ελέω Κωσταράκου θεωρεί ότι πήρε το κυβερνητικό «χρίσμα», με αποτέλεσμα να κάνει επαφές με επιλεγμένους κυβερνητικούς παράγοντες, «ανακαλύπτοντας» λάθη, ενώ οψίμως επιτίθεται στην ΕΑΑΣ, με τη συνδρομή και συνεργασία του γνωστού αποπεμφθέντος τέως προέδρου του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ στη Λάρισα, για τον οποίο μάλιστα φημολογείται ότι ετοιμάζεται και κάποιος «ιδιαίτερος» ρόλος σε κυοφορούμενα σχέδια.
Είναι επίσης δεδομένο ότι η ΠΟΕΣ είναι ο μεγάλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης, που μάλλον ανέμενε μηδενικές αντιδράσεις από τους στρατιωτικούς και ήρθε απροετοίμαστη αντιμέτωπη με ένα κύμα «αντίστασης» που χρησιμοποιεί απολύτως νόμιμα και συνταγματικά «αντίμετρα» στις κυβερνητικές επιθέσεις. Ο πονοκέφαλος δε εντείνεται, μετά την πρόσκληση του Τσουκαράκη να παραστεί στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ως εκπρόσωπος επίσημου φορέα.
Ο δρόμος όμως είναι μακρύς και η οργή και αγανάκτηση των στρατιωτικών κλιμακώνεται σε ένα εκρηκτικό μίγμα, με παράλληλη ενδυνάμωση των Ενώσεων. Αυτό, μπορεί να σταματήσει ή με διάλυση των Ενώσεων ή με χειραγώγηση.
Ήδη πρόσφατα είδαμε δημοσιεύματα και κινήσεις που δείχνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο εξουδετέρωσης των Ενώσεων “εκ των έσω”.
Παράλληλα όμως, παρατηρείται μία έντονη παρασκηνιακή κινητικότητα του προέδρου της ΠΟΣ, Ταξιάρχου ε.α Β. Νικολόπουλου, ο οποίος πλησιάζει επιλεκτικά υψηλόβαθμους αποστράτους του ΠΝ και της ΠΑ για να τους πείσει να συμμετέχουν σε ένα νέο σχήμα διακλαδικής εκπροσώπησης των ενεργών και αποστράτων στρατιωτικών, κατά τα πρότυπα κάποιων ευρωπαϊκών κρατών
Αν αυτή είναι μία κίνηση που αφορά στους αποστράτους, θα μπορούσαμε να πεισθούμε για το ότι πρόκειται για μία νέα αρχή διακλαδικής συνεργασίας των αποστράτων, μέσα από τη δημιουργία μιας πραγματικής Ομοσπονδίας, που να συντίθεται από Διακλαδικές Περιφερειακές Ενώσεις Αποστράτων. Σε μία τέτοια προοπτική θα είχαμε υποχρέωση να συνδράμουμε όλοι με όποιες δυνάμεις και γνώσεις έχει ο καθένας μας. Όταν όμως απόστρατοι θέλουν να εκπροσωπούν ή συζητούν για την εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών, το πράγμα αλλάζει! Πρώτον διότι δεν νοείται απόστρατος να εκπροσωπεί εν ενεργεία στρατιωτικό και δεύτερον, αν μιλάμε για συλλογική εκπροσώπηση ενεργών και αποστράτων, θα έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχει συνεργασία και με την ΠΟΕΣ. Πως θα γίνει όμως κάτι τέτοιο, όταν ο συγκεκριμένος απόστρατος του ΣΞ είναι ο συμμαθητής και θαυμαστής! του Στρατηγού Κωσταράκου, υπ’ αριθμ. 1 εχθρού των Ενώσεων και της ΠΟΕΣ! Δεν θα προσθέσουμε δε σε αυτό, την ιστορία και τις θέσεις του συγκεκριμένου κυρίου και για τα Μετοχικά Ταμεία και για άλλα πολλά, που έχουμε αναλύσει σε παλαιότερη αρθρογραφία μας. Ας μην ξεχνάμε, πως ο συγκεκριμένος ήδη παρουσιάζεται και ως εκπρόσωπος εν ενεργεία στρατιωτικών!
Όσο καλοπροαίρετοι και να προσπαθούμε να είμαστε, δεν είναι δυνατόν τουλάχιστον να μη περνάει από το μυαλό μας, ότι πρόκειται για μία δομημένη και εν τη γενέσει της ελεγχόμενη κίνηση, που σκοπό έχει να πείσει ιδιαίτερα τους μεγαλύτερους και συντηρητικότερους απόστρατους, στη δημιουργία ενός μορφώματος κυβερνητικά ελεγχόμενου, που θα σφετερισθεί τις διεκδικήσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών και θα υποκαταστήσει τις ήδη «τελειωμένες» ΕΑΑ, μέσα από ένα νομοθέτημα, το οποίο μάλιστα λέγεται πως ήδη είναι σχεδόν ολοκληρωμένο.

Επειδή δε, κάποιοι θα προστρέξουν να ισχυρισθούν πως τα μοντέλα κάποιων ευρωπαϊκών χωρών, έχουν δοκιμασθεί και λειτουργούν, θα τους υπενθυμίσουμε πως σε αυτές τις χώρες, λειτουργούν και οι Νόμοι και οι θεσμοί και βέβαια αυτές οι χώρες ούτε λοιδορούν, ούτε απαξιώνουν, ούτε διασύρουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους. Συμβαίνει το ίδιο στην Ελλάδα;
Ολοκληρώνοντας τις παραπάνω σκέψεις μας θα θέλαμε να καταθέσουμε και την δική μας θέση στο γενικότερο ζήτημα της εκπροσώπησης των αποστράτων στελεχών των ΕΔ.
ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει αξιοπρεπής και αποτελεσματική εκπροσώπηση όσο τα υπάρχοντα σχήματα, καθ ομολογία «καπελωμένα» και «διαβρωμένα», δεν παραμεριστούν και δεν ξεπεραστούν. Μόνο με την κατά περιοχές αυτό-οργάνωση μας, απαλλαγμένοι από όλους αυτούς τους κάθε λογής κομματικούς, κυβερνητικούς ή ιδιοτελείς «αχυρανθρώπους», θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Αυτό όμως προϋποθέτει, ένα και μόνο πράγμα. Τη συμμετοχή όλων! Συμμετοχή όμως, που δεν πρέπει να περιοριστεί στο να είναι κάποιος μέλος. Θα πρέπει όσοι αισθάνονται ικανοί, να βγουν μπροστά και να «εκθέσουν» τους εαυτούς τους. Διαφορετικά δεν θα μπορούμε να πείσουμε κανέναν ότι είμαστε κάτι περισσότερο από μία μάζα ανικάνων, δειλών και οσφυοκαμπτών, που δεν μας άξιζε η τιμή της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας της Πατρίδας μας!
Μέχρι τότε, συνεχώς και καθημερινά θα επιβεβαιώνουμε την αυτοκαταστροφική πορεία του «συνδικαλιστικού» μας κινήματος.
ΟΜΑΔΑ Α.Α.Α.
Δημοσιεύτηκε στο http://triaalpha.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.