Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αναμνηστικές φωτογραφίες με τον Κικίλια




Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη συνεχίζονται με αμείωτη ταχύτητα. Από τις πρώτες οικογενειακές φωτογραφίες, με δήθεν ανυποψίαστους πολίτες στο δρόμο, πέρασε στις λεζάντες με τυχαίους αστυνομικούς στα εστιατόρια της αστυνομίας και στις σκοπιές των υπηρεσιών. Κι από κει, βλέποντας ότι έχει φωτογένεια, αναβάθμισε τους ανυποψίαστους κομπάρσους του, χτυπώντας κατ’ ευθείαν στο ευαίσθητο σημείο της αστυνομίας! Στους συνδικαλιστές της!
Ο υπουργός άρχισε να φωτογραφίζεται αφειδώς και με συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του σε επαρχιακές πόλεις οι οποίοι έμπλεοι χαράς και ικανοποίησης από τις υποσχέσεις του πολιτικού τους προϊσταμένου, έσπευδαν στη συνέχεια να μοιράζονται τα ιστορικά στιγμιότυπα όπου μπορούσαν: σε facebook, blogs και μπλόκα ή όπου αλλού διέθεταν πρόσβαση σε μέσα επικοινωνίας και μαζικής προπαγάνδας.
Μα θα μου πείτε, ανθρώπινο είναι βρε αδερφέ, μην είσαι τόσο αυστηρός μαζί τους. Πού θα τους δοθεί τέτοια ευκαιρία να έχουν αναμνηστικές με τον Κικίλια. Δεν είναι δα και Χρυσοχοίδης για να χει το κουράγιο να γίνει και να ξαναγίνει υπουργός στον ίδιο θώκο...
Μακάρι να ήταν τόσο απλά τα πράγματα, αλλά εμένα προσωπικώς μ’ έχουν ζώσει τα φίδια από τότε που έμαθα τα καμώματα του κυρίου Υπουργού μας.
Δεν είναι Δένδιας, βλοσυρός και απρόσιτος, όπως εκείνος, μου είπαν. Δικός μας άνθρωπος είναι. Δεν ξέρεις ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ορθάνοιχτη; Δεν κάνει αυτός υψηλή πολιτική, ό,τι του λέμε, τα δέχεται με την πρώτη. Θα δεις που θα ικανοποιήσει όλα μας τα αιτήματα.

Να έχω πέσει τόσο έξω;  Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει ισοπεδώσει τις ζωές μας δεν είναι κι αυτός; Στο ίδιο υπουργικό δεν συμμετέχει με τους άλλους φορομπήχτες και λαοπλάνους της Μέρκελ και του Ράιχενμπαχ (άκου όνομα);
Εντάξει μωρέ, δίκιο έχεις αλλά να, εκλογές έρχονται να κοιτάξουμε κι εμείς κάτι να πάρουμε. Αν δεν δώσουν τώρα, πότε θα δώσουν; Μετά τις εκλογές, πάει πέταξε το πουλάκι.
Μπορεί και νάχουν δίκιο. Αν και τον Κικίλια δεν τον έχω για βλάκα. Ψηφαλάκια ψάχνει και με κάθε τρόπο προσπαθεί να πείσει για την ειλικρίνεια και τη λαϊκότητά του. Να βγει στις γειτονιές της Αθήνας και να δείχνει καμαρωτός καμαρωτός και με τους ένστολους. Κι ας παραμένουν ανοιχτά όλα τα μεγάλα τους μέτωπα. Κι ας διαδηλώνουν την ίδια ώρα με στολή στο κέντρο της Αθήνας. Κι ας μην γνωρίζουν αν βγαίνοντας περιπολία με ληγμένα γιλέκα, ασυρμάτους της εποχής του Αρκουδέα και περίστροφα του 1921, δεν γυρίσουν σπίτι τους ζωντανοί. Όπως ο άτυχος πυροσβέστης πριν μερικές μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.