Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η κυβέρνηση και όχι οι συνδικαλιστές βουλιάζουν το ΤΕΑΠΑΣΑ

Ο οδοστρωτήρας των Μνημονίων γκρεμίζει τα ασφαλιστικά ταμεία των ενστόλων και το ενδιαφέρον είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανιστεί ως σωτήρας τους. Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας που κατάφερε να ψηφίσει το νόμου 4281 για την υπαγωγή των τομέων του κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Είναι και αυτές καθ' αυτές οι διατάξεις του άρθρου 220 του ίδιου νόμου που περνούν τη θυλιά στο λαιμό των ασφαλισμένων και άκουσον άκουσον, των Ομοσπονδιών των αστυνομικών και των πυροσβεστών. Η κυβέρνηση, κατάφερε να πετάξει το μπαλάκι στις Ομοσπονδίες, καθιστώντας της συνυπεύθυνες για τις δυσμενέστατες εξελίξεις, που είναι προκαθορισμένες δηλαδή από την ίδια. Με το που η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το νόμο 4281, κατάφεραν να εμπλέξουν τους συνδικαλιστές σε ένα παιχνίδι μη ελεγχόμενο από τις ίδιες. Ο νόμος παρέχειε τη δυνατότητα μετατροπής των τομέων του ΤΕΑΠΑΣΑ σε επαγγελματικά Ταμεία μετά την 1/12/2014 εφόσον το αποφασίσουν αυτό οι Ομοσπονδίες! Ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως έγραψε ακόμα και ο φιλοκυβερνητικός Ελεύθερος Τύπος, οι ένστολοι έχουν να επιλέξουν μεταξύ μιας πολύ κακής λύσης με μειώσεις συντάξεων γύρω στο 40% αν ενταχθούν στο ΕΤΕΑ και μιας λιγότερο κακής λύσης αν συμφωνήσουν για το επαγγελματικό ταμείο που συνεπάγεται κι αυτή μειώσεις, από 10% και βάλε.
Οι συνδικαλιστές είναι εγκλωβισμένοι σε αυτήν την διαδικασία και αναμένεται να λάβουν αποφάσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, αφού μελετήσουν τα δεδομένα με τη βοήθεια των αναλογιστών τους.
Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που τους έχει φέρει η κυβέρνηση, οι συνδικαλιστές της αστυνομίας καλούνται να πείσουν τα μέλη τους ότι δεν ευθύνονται εκείνοι για τη ληστεία των αποθεματικών των ταμείων τους, ούτε για τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Κάποιοι -και συνδικαλιστές αστυνομικοί ανάμεσά τους- το αποκρύπτουν σκοπίμως, για δικούς τους προσωπικούς λόγους, παίζοντας όμως έτσι το παιχνίδι της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.