Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι να τους πλακώνεις στις μπάτσες



Τα συστημικά ΜΜΕ δεν μας έχουν συνηθίσει στην αντικειμενική απεικόνιση της ελληνικής πραγματικότητας, πόσο μάλλον σε αντικειμενικές αναλύσεις αυτής. Μας σερβίρουν αμάσητα ό,τι τους σερβίρουν οι υπουργοί και μάλιστα όποτε θέλουν οι υπουργοί.
Οσο ήταν ο Δένδιας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και «έπαιζε» η αναδιοργάνωση των αστυνομικών υπηρεσιών, τα ΜΜΕ υμνούσαν την σπουδαιότητα της αναδιοργάνωσης Δένδια. Τι κι αν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης τον κατηγορούσαν ότι βιάζεται και σχεδιάζει αλλαγές χωρίς μελέτες με κίνδυνο να αποτελειώσει την αστυνομία; Εκείνος το χαβά του. Ήξερε φυσικά ότι θα έφευγε με τον πρώτο ανασχηματισμό από το υπουργείο, αλλά νόμιζε ότι το όνομά του θα’ μενε στην ιστορία ως ο μεγάλος αναμορφωτής του αστυνομικού μας συστήματος. Γι’ αυτό βιάστηκε να ψηφίσει στα τυφλά με τους κυβερνητικούς βουλευτές το νομοσχέδιό του φέτος την άνοιξη λίγο πριν από τον ανασχηματισμό, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Ειρήσθω εν παρόδω, τον Δένδια δεν τον προστάτεψε η τότε αστυνομική ηγεσία, αφού ταυτίστηκε για δικούς της λόγους με τα υπερφίαλα σχέδιά του, πλην ενός δυο ανωτάτων αξιωματικών που είχαν εγγράφως υποβάλει τις αντιρρήσεις τους. Όταν ήρθε η ώρα της εφαρμογής του νόμου άρχισαν τα δύσκολα. Δεν υπήρχε περίπτωση να εφαρμοστεί. Ο νέος πια υπουργός, ο Βασίλης ο Κικίλιας, το πιασε το θέμα αμέσως και πριν καλά καλά προσαρμοστεί στον υπουργικό του θώκο, ακύρωσε με μιας την αναδιοργάνωση του προκατόχου του.
Κι εδώ ξανατίθεται το ζήτημα των ΜΜΕ. Οσοι λιβάνιζαν τον Δένδια, λιβανίζουν τώρα τον Κικίλια ως μεγάλο αναμορφωτή της αστυνομίας!
 Ε, δεν είναι να τους πλακώνεις στις μπάτσες; Και τους μεν και τους δε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.