Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Το φάουλ του Τσίπρα και τα φάλτσα της «Αυγής»



Με ένα ενσωματωμένο σχόλιο σε ρεπορτάζ για την επίσκεψη Τσίπρα στα περίπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προσπέρασε η «Αυγή» την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΑΞΙΑ για τη μη δέσμευση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατά την διήμερη επίσκεψή του στην 79η ΔΕΘ.
Η «Αυγή» απάντησε στην έκπληξη που εξέφρασαν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί με την δική της έκπληξη, σημειώνοντας: «Ο Αλ. Τσίπρας δεν έκανε καμία αναφορά σε κάποια συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα οπότε με τη σειρά μας οφείλουμε να δηλώσουμε και εμείς την έκπληξή μας γιατί μόνο οι αστυνομικοί εξέφρασαν δυσαρέσκεια για τη μη ρητή αναφορά στα αιτήματά τους».
Κατ’ αρχήν είναι λάθος ότι δεν αναφέρθηκε σε άλλη επαγγελματική ομάδα. Αναφέρθηκε στις καθαρίστριες και πολύ καλά έκανε. Και θα μπορούσε κάλλιστα για πολλούς λόγους να αναφερθεί και στους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Αλλά αν πιστέψουμε αυτά που γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος στο newsit.gr, στο επιτελείο του Τσίπρα υπάρχει όχι μόνο αρκετή προκατάληψη έναντι των ενστόλων, αλλά και λάθος εκτίμηση των δεδομένων. Με απλά λόγια δεν είδαν ή δεν θέλουν να δουν ότι οι ένστολοι κατά χιλιάδες προσβλέπουν στην ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης. Αυτά που έλεγε κάποτε ο Φαήλος, ότι «οι ένστολοι δεν ψηφίζουν ΖΥΡΙΖΑ»  ανήκουν πια στην ιστορία.
Ας δούμε όμως τι έγραψε το newsit.gr
«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την περασμένη εβδομάδα δεν είπε στους στρατιωτικούς αυτά που περίμεναν. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να μην κάνει καμία αναφορά στα θέματα των στρατιωτικών . Επιτελείς του έλεγαν στο Onalert ότι “ήταν προετοιμασμένος να απαντήσει αν κάποιος δημοσιογράφος έθετε ερώτημα”. Αλλά…δεν τέθηκε από κανένα!  Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι προφανές ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλησε να κάνει ειδική αναφορά στους στρατιωτικούς και για να μην “ξεχωρίσει” μια επαγγελματική κατηγορία από τις υπόλοιπες αλλά κι επειδή δεν ήθελε να “κακοκαρδίσει” τις “αντιμιλιταριστικές συνιστώσες” του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες από την μια μένουν στο “τραίνο που οδηγεί στην εξουσία” και από την άλλη αρνούνται να καταλάβουν τα αυτονόητα.
Όποιος θέλει να “δικαιολογήσει” την επιλογή του Τσίπρα έχει αυτά τα δύο επιχειρήματα. Εμείς δεν θα τον δικαιολογήσουμε και θα ψέξουμε και τους άμεσους συνεργάτες του οι οποίοι ως αριστεροί θα έπρεπε να σκέφτονται λίγο “επαναστατικά”. Φαίνεται όμως ότι η προσμονή της εξουσίας τους κάνει πολύ…συμβατικούς.
Ο κ. Τσίπρας είχε κάθε λόγο να αναφερθεί στους στρατιωτικούς. Κι όχι ξεκινώντας απ΄ αυτούς . Στο 48ωρο που έμεινε στην συμπρωτεύουσα δεν ακούσαμε κάτι -εκτός αν μας διέφυγε- για την απαράδεκτη τακτική της κυβέρνησης να αγνοεί επιδεικτικά αποφάσεις της Δικαιοσύνης και είδικά του ΣτΕ. Δεν είναι θέμα αυτό για την κυβερνώσα Αριστερά; Θέμα δημοκρατίας μέγιστο.
Η κυβέρνηση έχει έρθει σε πολύ δύσκολη θέση με το ΣτΕ. Και στην γωνία την έβαλε ένας “πυλώνας του κράτους”! Οι στρατιωτικοί της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών που ξεκίνησαν ,ολοκλήρωσαν και θα συνεχίσουν έναν νομικό αγώνα που εξελίσσεται σε μαραθώνιο. Αυτοί που κανείς δεν περίμενε ότι θα τολμούσαν να εναντιωθούν με νόμιμο και απολύτως θεσμικό τρόπο, κατόρθωσαν να εκθέσουν την κυβέρνηση. Και για τις άδικες περικοπές που έκανε και οι οποίες είναι πια και με τη βούλα παράνομες αλλά και για την αντίδρασή της στην απόφαση του ΣτΕ, που είναι επίσης παράνομη.
Είχε λοιπόν κάθε λόγο να μιλήσει όχι αποκλειστικά για τους στρατιωτικούς ο Τσίπρας αλλά για τον τρόπο που αντέδρασαν και γι΄ αυτό που κατάφεραν. Σωστά έδωσε από το βήμα της ΔΕΘ εύσημα και κουράγιο στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών . Θα μπορούσε να πει μια λέξη και για τους στρατιωτικούς. Προτίμησε να μην την πει.
Το σίγουρο είναι οτι οι στρατιωτικοί δεν έχασαν τίποτα. Μόνοι τους υπέστησαν και υπομένουν τις περικοπές.Μόνοι τους πάλεψαν οι λίγοι που τόλμησαν να κινηθούν νομικά. Μόνοι τους θα πάνε ως το τέλος. Η “μοναξιά” δεν είναι εμπόδιο όταν υπάρχει αποφασιστικότητα να φθάσεις μέχρι το τέλος του δρόμου που ξεκίνησες. Ανεξάρτητα με το πόσο μακρύς και δύσβατος είναι ή με το ποια κυβέρνηση θα είναι στο τέλος αυτού του δρόμου. Γιατί μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διεκδίκηση μπορεί στην καρέκλα του πρωθυπουργού να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Και τότε θα πρέπει να πάρει θέση. Όχι στην καρέκλα αλλά σ΄ όσα δικαιούνται να πάρουν πίσω οι στρατιωτικοί».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πολλούς λόγους για να μιλήσει για τους ένστολους. Ο ίδιος είχε στείλει προσκλήσεις στα προεδρεία όλων των Ομοσπονδιών των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας και πολλοί ήταν εκεί για να τον ακούσουν. Και όσοι δεν πήγαν ήταν στημένοι στις τηλεοράσεις και έμειναν με την απορία γιατί διέπραξε αυτό το λάθος. Φοβήθηκε μην τον κατηγορήσουν ότι φλερτάρει με τους ένστολους; Μα ακόμα και ο αστικός τύπος θεωρεί δεδομένο πλέον το στραπάτσο που έχει πάθει η κυβέρνηση και προεξοφλεί ότι ακόμα κι αν ξαναμοιράσει πεντακοσάρικα ο Σαμαράς, θα τον μαυρίσουν γιατί έχει κάνει τη ζωή κόλαση και των ιδίων και των οικογενειών τους. Τέρμα τα κολλητιλίκια και τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα. Οι ένστολοι απαιτούν αξιοπρέπεια και όταν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους αναγνωρίζει το να ζουν αξιοπρεπώς ως επαγγελματίες και όχι ως όργανα των κυβερνώντων, είναι φάουλ του Αλέξη Τσίπρα, να μην πιάνει το μήνυμα που του στέλνουν κατά δεκάδες χιλιάδες από όλη την Ελλάδα.
Υπάρχει ένας ακόμα πιο σοβαρός λόγος. Τη στιγμή που έχει ηττηθεί η λογική φαηλο-μπαλτακο-δένδιων, και το ακροδεξιό κατεστημένο ψάχνεται, το κενό που αφήνει πίσω του είναι ανεπίτρεπτο να μην καλύπτεται από ένα ανερχόμενο δημοκρατικό κόμμα. Εκεί ψαρεύει η Χρυσή Αυγή και είναι άξιον απορίας πώς δεν το αντιλήφθηκαν στην Κουμουνδούρου να αρπάξουν την ιστορική ευκαιρία που έχουν για το διεμβολισμό του λεγόμενου παραδοσιακού χώρου της δεξιάς. Δεν αναμένει κανείς να δει στους δρόμους ένστολους με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ όπως έβλεπε αστυνομικούς το 81 με την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981, αλλά τηρουμένων των αναλογιών οι παλιοί που περιβάλλουν τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι παραπάνω θα μπορούσαν να τον είχαν συμβουλέψει. Και μη μου πουν ότι φοβήθηκαν τα αρνητικά σχόλια των συστημικών ΜΜΕ διότι αυτά ούτως ή άλλως είναι στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.