Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ψυχραιμία, παιδιά! Είμαστε μεγάλα παιδιά!

Διαχωρίζει τη θέση της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και την επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ένωση δεν συμφωνεί όπως διευκρινίζει η ίδια με το περιεχόμενο και όχι με την κίνηση αυτή καθαυτή, αφού και η ίδια είχε προηγηθεί με ανάλογη πρωτοβουλία.
Το να διαφωνείς επί του περιεχομένου είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, αλλά ας δούμε σε τι δοαφωνούν.
« Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. δια της παρούσας ανακοίνωσης θέλει να εκφράσει την αντίθεση της, όχι προς την αποστολή της επιστολής στον κ.Τσίπρα, αλλά ως προς το ύφος και το περιεχόμενο της. Φυσικά όλοι όσοι την διαβάσουν, θα καταλάβουν τι εννοούμε. Επίσης θα καταλάβουν για ποιο λόγο δεν συμφωνούμε σαν Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ., με το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε. Θα επαναλάβουμε όμως ότι η απόφαση λήφθηκε από το Δ.Σ. της ΠΟΕΣ κατά πλειοψηφία.
Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και όχι μόνο, ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. παραμένει και θα παραμείνει πιστή στο καταστατικό της και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προστασία και προαγωγή των μελών της ως μελών του κοινωνικού συνόλου και ως εργαζομένων, σε μια δημοκρατική και δικαιοκρατούμενη κοινωνία. Ο δικός μας αγώνας θα είναι Ακομμάτιστος, Αδέσμευτος, Ανεξάρτητος, Απαλλαγμένος από πολιτικά χρώματα και αντιλήψεις, πάντα μέσα στα πλαίσια που ο νόμος ορίζει και η ιδιότητάς μας ως στρατιωτικοί επιβάλλει. Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να έχει αίσιο αποτέλεσμα.
Όσοι θελήσουν να καπελώσουν τις Ενώσεις Στρατιωτικών, να τις αποδομήσουν και να τις αποδυναμώσουν, προσάπτοντάς σε αυτές ότι τάχα ακολουθούν κομματικές γραμμές ή τάσσονται υπέρ του ενός ή του άλλου κόμματος, θα μας βρουν απέναντί τους. Ας το καταλογίσουν σε αυτούς που πραγματικά το κάνουν και όχι σε όλους. Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να «παρακαλέσουμε» πολιτικό να μας συναντήσει. Όποιος θέλει να ακούσει τα προβλήματα μας, ξέρει πως και που θα μας βρει. Το να επιλέγουμε τη στάση μας στις συνθήκες που παρουσιάζονται κάθε φορά, και να διαλέγουμε το δικό μας τρόπο δράσης προασπίζοντας τα συμφέροντα της Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. και των μελών της, είναι μια ελευθερία που δεν θα μας τη στερήσει κανείς».
Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η Ένωση εμφανίζεται ως ακκομμάτιστη και ενωτική σε αντίθεση με την Ομοσπονδία την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί ότι φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ! Αυτήν την επιχειρηματολογία όμως, οι παλαιοί τουλάχιστον την ενθυμούνται πολύ καλά και καλό είναι να την λάβουν υπόψιν τους οι νέοι, που και φιλοδοξίες και δυνατότητες έχουν να διαπρέψουν.
Κάποτε, στα πολύ παλιά χρόνια, όταν όλα περιστρέφονταν γύρω από το Παλάτι και τον ξένο παράγοντα, όποιος διαφωνούσε με την επικρατούσα άποψη ήταν κομμουνιστής ή δορυφόρος τους. Αργότερα επί ΠΑΣΟΚ, όταν φιλελευθεροποιήθηκε η πολιτική ζωή, η κοινωνία γνώρισε τα πράσινα και τα γαλάζια καφενεία. Σήμερα, που οι πολιτικές εξελίξεις είναι ιστορικές και στα πολιτικά πράγματα κυριαρχεί ο αστερισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να επικρατήσει η λογική και η ορθολογική ματιά στα γεγονότα, επιχειρείται η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το κακό και το χάος. Αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο,τι ήταν κάποτε καλό και προσπαθούσαν να το εξορκίσουν ως κομμουνιστικό είναι και σήμερα καλό, αλλά συριζίτικο! Ακόμα κι ο πάπας είναι σύριζα, έγραψαν με αφορμή την επίσκεψη στο Βατικανό.
Ψυχραιμία, παιδιά, ας μην γινόμαστε κακά παιδιά. Είμαστε μεγάλα παιδιά!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.