Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Μπαλτάκος ομολογεί ότι πολεμά το συνδικαλισμό!




Ο αγαπημένος Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και πρώην Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, επιδεικνύει μικροψυχία έναντι των ενστόλων και δη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στη συνέντευξή του στο Onalert ερωτηθείς ποιός πιστώνεται την επιτυχία των συνδικαλιστών με την προσφυγή τους στο ΣτΕ και τη γνωστή απόφαση περί  αποκαταστάσεων των μισθών, όχι μόνο παραγνώρισε την αδιαμφισβήτητη αυτή επιτυχία, αλλά πέρασε και στην ...αντεπίθεση. Βρήκε ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά του συνδικαλισμού. Δήλωσε ότι συνδικαλισμός και ιεραρχία ή πειθαρχία είναι έννοιες ασύμβατες, θέλουν να διαλύσουν τις Ενοπλες Δυνάμεις, γι΄αυτό πολέμησε με όλες τις δυνάμεις της ψυχής του το συνδικαλισμό. Πού ξανακούστηκε οι λοχίες να στέλνουν αναφορές και να κάνουν παραστάσεις στους συνταγματάρχες. Αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα. Είδατε εσείς συνδικαλισμό στη Λεγεώνα των Ξένων, στις δυνάμεις καταδρομών του αμερικανικού στρατού κλπ ήταν τα ακράδαντα επιχειρήματά του.
Απολύτως κατανοητή η έχθρα του κ. Μπαλτάκου σε ό,τι έχει να κάνει με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των στρατιωτικών. Το σύνταγμα κύριε Μπαλτάκο αναφέρεται αρνητικά μόνο στο συνδικαλιστικό δικαίωμα της απεργίας και δεν απαγορεύει τη λειτουργία ενώσεων, γι’ αυτό και τα ελληνικά δικαστήρια δεν σας άκουσαν όταν τους πολεμούσατε, όπως παραδέχεστε τώρα (προφανώς παρασκηνιακά το κάνατε τότε) και αναγνώρισαν τη λειτουργία και της Ομοσπονδίας τους και των περιφερειακών της ενώσεων.
Αλλά, για να δούμε, τι ακριβώς ενοχλεί τον κ. Μπαλτάκο. Η Ιεραρχία και η Πειθαρχία όπως υποστηρίζει; Και αν ισχύει αυτό, τι έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μην αναγκαστούν οι στρατιωτικοί να οργανωθούν για να διεκδικήσουν το δίκιο τους; Από λόγια χόρτασαν κ. Μπαλτάκο. Το έχετε αντιληφθεί βεβαίως, αλλά είναι αργά για την παράταξή σας. Για τους στρατιωτικούς βεβαίως δεν είναι ούτε αργά ούτε νωρίς. Το συμφέρον της πατρίδας (και το προσωπικό τους) υπερασπίζονται όταν αναφέρουν αυτά που τους απασχολούν, αλλά εσείς τους αρνείσθε ακόμα και το αυτονόητο διότι γνωρίζετε πολύ καλά το διακύβευμα μιας τέτοιας δημοκρατικής διαδικασίας.
Φοβάστε μην ξυπνήσουν με μιας όλοι μα όλοι οι στρατιωτικοί κι έρθει ανάποδα ο ντουνιάς. Οχι με αίματα και επαναστάσεις έστω των γαριφάλων. Όχι τέτοια. Με τη διαδικασία των δημοκρατικών εκλογών που ξορκίζετε και φοβάστε, όπως ο διάβολος το λιβάνι. Φοβάστε την έκφραση του λαού και των στρατιωτικών φυσικά. Φοβάστε τις θεμελιώδεις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται (και εξαιτίας σας) στη χώρα μας. Φοβάστε την ανατροπή της τάξης πραγμάτων που εξευτέλισε κάθε έννοια πατριωτισμού και δημοκρατικής διαγωγής στον τόπο μας. Φοβάστε τη συμμετοχή των στρατιωτικών στο διαφέντεμα της πατρίδας μας και ξαφνικά εσείς ο πατριώτης θέλετε το στρατό ερμητικά κλειστό στους στρατώνες να γυαλίζει τα κουμπιά και τα κανόνια και βεβαίως να ψηφίζει το εθνοσωτήριο κόμμα σας. Αυτό και μόνον αυτό. Και στην ανάγκη, όμως, να ανοίγει όλο και κάποια πύλη δια πάσαν χρήσιν.
Θα συμφωνούσα μαζί σας κ. Μπαλτάκο, αν πράγματι τις Ένοπλες Δυνάμεις τις αφήνατε πράγματι στην άκρη, ως έναν υπερταξικό θεσμό και δεν τις είχατε (όχι προσωπικά) εντάξει κι αυτές στα ευρύτερα σχέδια της άρχουσας τάξης που, στα καθ’ ημάς, εξέπεσε στα μάτια των πολιτών (και των στρατιωτικών) ως τάξη νταβατζήδων, λαμογίων και απατεώνων κατ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα πλέον.
Και για να μην κουράζουμε τους αναγνώστες μας, με δυο λόγια. Πολεμάτε το συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις γιατί φοβάστε να ενωθεί η φωνή τους με τη φωνή του λαού. Αλλά φωνή λαού, οργή Θεού. Και ο Θεός δεν κάνει εξαιρέσεις κύριε Μπαλτάκο.
Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου στο OnAlertvideo
http://www.youtube.com/watch?v=bEDKOLKI1fg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.