Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πανηγυρική δικαίωση της Ομοσπονδίας των στρατιωτικών

Η αποτελεσματικότητα της παρεμβατικής δράσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, σε όλο της το μεγαλείο, διαβάζοντας την είδηση στο onalert; «Η κατακραυγή και από τους στρατιωτικούς για την μισθοδοσία Ιανουαρίου που οι 300 της Βουλής είχαν προκαταβολικά εισπράξει φαίνεται ότι έπιασε τόπο. Η Διεύθυνση Οικονομικών τους καλεί να επιστρέψουν πίσω τα λεφτά εντός 10 ημερών!
Πριν μερικές μέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών είχε προτείνει στους βουλευτές “για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, να επιστρέψετε τη μισθοδοσία που σας καταβλήθηκε για το μήνα Ιανουάριο του έτους 2015 σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε συγκροτημένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δημόσια κοινοποίηση της ενέργειάς σας αυτής”.
Οι αντιδράσεις έπιασαν τόπο!
Όπως γνωστοποιείται στους βουλευτές, η Βουλή διαλύθηκε μετά την τρίτη και τελευταία άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είχε, ωστόσο, ήδη, προκαταβολικά, καταβληθεί η αποζημίωση, καθώς οι διαδικασίες για την πίστωση αυτή ξεκινούν πάντοτε στις 23 του προηγούμενου μηνός.
Καθώς στις 23 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούσε να προδικάσει το αποτέλεσμα της τρίτης, πιστώθηκε η βουλευτική αποζημίωση του επόμενου μήνα.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κοινοβουλίου:
«Κατόπιν αυτών καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα βουλευτική σας αποζημίωση. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί συνίσταται στο καθαρό ποσό της βουλευτικής σας αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που τυχόν έχετε λάβει, καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωσθήτως καταβληθέντων που θα σας παρακρατούνταν σε δόσεις, εάν συνεχίζατε να έχετε τη βουλευτική ιδιότητα.
Το ανωτέρω ποσόν θα πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, με τραπεζική επιταγή υπέρ Ελληνικού Δημοσίου, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της επικράτειας. [...]
Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσόν που πρέπει να επιστρέψετε και να αποδοθεί ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ».

Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι αυτή η προωθημένη πλην όμως αυθεντική πρωτοβουλία των στρατιωτικών λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές λειτούργησε καταλυτικά. Θα ήταν αδιανόητο για το πολιτικό σύστημα σε χαλεπούς καιρούς με την ανθρωπιστική κρίση να έχει γονατίσει την κοινωνία, το Κοινοβούλιο να σφύριζε αδιάφορα. Όταν μάλιστα ο τελευταίος πρόεδρος της τελευταίας κοινοβουλευτικής περιόδου μιας δημοκρατίας βαθύτατα τραυματισμένης από τους τροϊκανούς, είχε διατελέσει και υπουργός Εθνικής Άμυνας ποιος στρατιωτικός θα μπορούσε να «καταπιεί» έμπροσθεν της κάλπης (και της Ιστορίας) μια τέτοια απόφαση;


Το έγγραφο της ΠΟΕΣ είχε ως εξής:
ΠΡΟΣ   :    κ κ. Βουλευτές                            Αρ. Πρωτ. 2/2015
                 του Ελληνικού Κοινοβουλίου        Αθήνα, 8 Ιαν 2015
Αξιότιμες και αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές.
Ήδη το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, έκλεισε τις εργασίες του και η Χώρα ήδη βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των νέων βουλευτών.
Απ΄ ότι έχει αναγραφεί στον ηλεκτρονικό Τύπο η μισθοδοσία σας για το μήνα Ιανουάριο του 2015 έχει ήδη πιστωθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς σας από τα τέλη Δεκεμβρίου του παρελθόντος έτους 2014, όπως ακριβώς συνέβη με τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς της Ελληνικής Πολιτείας.
Ωστόσο εσείς, εν αντιθέσει με τους προαναφερόμενους, κατά το μήνα Ιανουάριο του 2015 δεν θα παράξετε κάποιο κοινοβουλευτικό έργο και συνεπώς η μισθοδοσία σας δεν θα αναλογεί σε κάποιο υπαρκτό και βεβαιωμένο παραγόμενο έργο που να δικαιολογεί καταβολή μισθών.
Κατόπιν τούτου προτείνουμε, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, να επιστρέψετε τη μισθοδοσία που σας καταβλήθηκε για το μήνα Ιανουάριο του έτους 2015 σε τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει σε συγκροτημένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με δημόσια κοινοποίηση της ενέργειάς σας αυτής».



ΠΗΓΗ onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.