Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το σκούφο του αλλιώς»;

Η ιστορικών διαστάσεων κυβερνητική αλλαγή, προκαλεί αναπόφευκτες επιδράσεις στις λειτουργίες της κοινωνίας και όχι μόνον. «Το Εν όπλοις (Ε.., να το καλό παιδί)» συνεχίζει την καταγραφή του αγωνιστικού παλμού των ενστόλων. 
Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αυθεντική έκφραση και δράση των ίδιων των συντελεστών του κοινωνικού γίγνεσθαι.
Η προεκλογική περίοδος λειτούργησε ανασταλτικά στην συνδικαλιστική δράση αλλά είναι φανερό ότι όλοι «ακονίζουν τα μαχαίρια τους». Οι απερχόμενοι δεν άφησαν πίσω τους μόνο …καμένη γη. Κατέκαψαν τις ζωές μας και ψάχνουμε απεγνωσμένα …πυροσβέστες. Κανένας όμως δεν πρόκειται να μας σώσει αν κι εμείς οι ίδιοι δεν …κουνήσουμε τα χέρια μας. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως εξάλλου έχει δείξει η στάση τους όλα αυτά τα χρόνια.
Ήδη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, έδωσε το στίγμα του και μάλιστα στέλνοντας σαφή μηνύματα τόσο προς την νέα κυβέρνηση όσο και προς τους ίδιους τους συναδέλφους του.
Είμαστε βέβαιοι ότι ένα νέο κεφάλαιο, μόλις έχει αρχίσει να γράφεται. Μακάρι να είναι προς το καλό όλων μας.

Του Προέδρου της ΠΟΕΣ
Αντισυνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη

ΟΙ εθνικές εκλογές τελείωσαν. Η εκλογική αναμέτρηση έφερε ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό της Χώρας και μια νέα κυβέρνηση σχηματίζεται, διεκδικώντας να δώσει την ελπίδα στον Ελληνικό λαό που χάθηκε, όπως προεκλογικά το κόμμα που κέρδισε την εκλογική μάχη υποσχέθηκε.
Αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, του Ελληνικού λαού, παραμένουν και οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής μπήκαν πρώτοι στο χορό της λιτότητας και της φτωχοποίησης και παρέδωσαν πάνω από το 67% της δύναμής τους στη φερόμενη σωτηρία της πατρίδας, παραχωρώντας θεσμικά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, γιατί κάποιοι φοβόντουσαν να θέσουν κόκκινες γραμμές και αναχώματα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) από την ημέρα ίδρυσής της, αλλά και στον παρελθόντα χρόνο, ως Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες, διεκδικώντας την επίλυση στα χρόνια προβλήματα των Ελλήνων στρατιωτικών. Θα παραμείνει πιστή στο σκοπό ίδρυσής της και στο ρόλο ύπαρξής της, ανεξάρτητα στο ποιος είναι στο τιμόνι της Χώρας ή όχι. Ποιος πολιτικός θα ηγηθεί του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα παραμείνει αδιάφορο, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα. Οι λύσεις έχουν χρώματα και προσανατολισμούς. Η ΠΟΕΣ θα συνεχίσει δυναμικότερα να διεκδικεί την επίλυση των προβλημάτων που δεν επιλύθηκαν μέχρι τη λύση τους.
Κατά την προεκλογική περίοδο η ΠΟΕΣ και εγώ προσωπικά δεχθήκαμε έντονη φραστική επίθεση και κριτική και μάλιστα από φερόμενες φίλιες δυνάμεις. Μοναδικός τους σκοπός, κατά την άποψή μου, ήταν ο στοχευμένος αποπροσανατολισμός των συναδέλφων από τη διεκδίκηση και η καλλιέργεια του φόβου και της τρομοκρατίας, που όπως αποδείχθηκε δεν άγγιξαν κανέναν. Κάποιοι έγιναν, χωρίς να το καταλάβουν, το όχημα στο οποίο πάτησε η μικροψυχία. Έγραφαν και έσβηναν πικρόχολα σχόλια, βγάζοντας στην επιφάνεια το μίζερο εσωτερικό πόθο των συντακτών τους, εκφράζοντας επίπλαστες πλειοψηφίες που μόνο στο φανταστικό μικρόψυχο κόσμο τους υπήρξαν. Καλούσαν συναδέλφους στο λάθος μονοπάτι που ακολουθούσαν, στο γκρεμό, βγάζοντας από τη φαρέτρα τους ψεύτικα σενάρια για να δείξουν το αλάθητο προφίλ τους, που στην αργόσχολη ζωή τους έχτιζαν. Κοιτούσαν τον καθρέπτη και έβλεπαν το ζωικό ήρωά τους. Ευτυχώς, οι συνάδελφοι δεν ψάρωσαν. Ήδη έδωσαν την απάντησή τους.
Όταν ξεκίνησε η σωματειακή δραστηριότητα το 2004, κάποιοι τότε βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα και άρχισαν να εκτοξεύουν βέλη για να ανακόψουν τη δυναμική που άρχισε να αναπτύσσεται. Δεν το κατάφεραν. Ένα μεγάλο ταμπού έσπασε. Ελάχιστοι το πίστεψαν στη αρχή που έγιναν πολλοί σήμερα. Τα ταμπού, όμως, παραμένουν πολλά. Το σίγουρο είναι ότι θα σπάσουν. Βήμα βήμα και με τακτική. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα παραμείνουν στο τρένο και κάποιοι εκ των πραγμάτων θα αναγκαστούν να πηδήξουν. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών θα δυναμώσει και θα δώσει την απάντηση που χρειάζεται. Θα παρακολουθεί και θα διεκδικεί. Θα συμμετέχει όπου μπορεί να συμμετάσχει. Θα προτείνει όπου μπορεί να προτείνει. Θα αναμένει λύσεις. Άλλωστε ο χρόνος πιέζει και είναι πολύ μικρός. Εάν «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε το σκούφο του αλλιώς» πολύ σύντομα θα αποδειχθεί.

Καλώ τους συναδέλφους μου να ενισχύσουν τις Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών και να δυναμώσουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, να δυναμώσουν τη φωνή τους.
Οnalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.