Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ομολογούν τα λάθη τους, θέλουν τα «ψηφαλάκια» τους

Αυτά παθαίνει η κυβέρνηση όταν επικοινωνεί με mail με τους τροϊκανούς και όταν έχουν καταργηθεί στην πράξη Κοινοβούλιο, υπουργικό συμβούλιο και υπουργοί.
 «Δεν έπρεπε καν να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και να φανεί ότι συρόμαστε πίσω απ΄ αυτή για να αποκαταστήσουμε τις αδικίες κατά των ένστολων”, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας σε ερώτηση για τις περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Όπως γράφει το onalert.gr:
«Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει πολύ πριν εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ να έχει βγει και να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν στρατιωτικοί και προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας.
Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να είναι διαρκής η προσπάθεια αποκατάστασης στο 100% κι όχι στο 50%.» Α
Αυτά τα λέει φυσικά ο κ. Βαρβιτσιώτης τώρα για τις προεκλογικές του ανάγκες. Όταν έπρεπε να φωνάζει αυτός κι άλλοι αρμόδιοι, Δένδιας, Κικίλιας, Αβραμόπουλος, έκαναν το καλό παιδί στους τροϊκανούς, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν στους ένστολους τις δήθεν καλές τους προθέσεις. Ήταν όλοι τους στο κόλπο της αρπαγής των μισθών και των συντάξεων των ενστόλων με μόνο μέλημά τους τη διάσωση των χρεοκοπημένων τραπεζών.
Έτσι εξηγείται και η σθεναρή αντίσταση όλων των Ομοσπονδιών των στρατιωτικών και των ενστόλων των Σωμάτων Ασφαλείας. Μια αντίσταση που συνεχίζεται και μέσα στην προεκλογική περίοδο όπως φαίνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις τους.
Παραθέτουμε και πάλι από το onalert.gr την κοινή ανακοίνωση των θεσμικών ενώσεων των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων για την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας:

«Να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας με την οποία η κυβέρνηση επέστρεψε μόνο το 50% από τα ποσά που έπρεπε να πάρουν πίσω οι στρατιωτικοί με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με απλά λόγια "όλα ή τίποτα", λένε οι απόστρατοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών όλες οι ενώσεις “στα πλαίσια των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του και τη δυναμική διεκδίκηση των οφειλομένων αναδρομικών ποσών των μηνιαίων συντάξεων κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 2192/2014 αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετική Αίτηση για την Ακύρωση της υπ’ αριθμ. πρωτ. Οικ 2/88371/ΔΕΠ/17.11.2014/ (ΦΕΚ Β 3093/18-11-2014) Κοινής Αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του Υπουργού Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του πολίτη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου με τίτλο «Καταβολή αναπροσαρμοσμένων αποδοχών και συντάξεων καθώς και διαφοράς αποδοχών και συντάξεων προς τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εν ενεργεία και συνταξιούχους».
Με την ενέργεια αυτή και εξαντλώντας την φαρέτρα των νομικών μας όπλων στην παρούσα φάση επιδιώκουμε να ακυρωθεί η ειρημένη ΚΥΑ, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των διατάξεων του άρθρου 86 του Ν 4307/2014 για την μερική καταβολή σε ποσοστό 50% των οφειλομένων αναπροσαρμοσμένων συντάξεων και της διαφοράς συντάξεων προς τα μέλη μας, ο οποίος νόμος έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το περιεχόμενο και το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 2192/2014 αποφάσεως της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που μας δικαιώνει πλήρως”.
Στον ίδιο αγωνιστικό βηματισμό και οι Ομοσπονδίες των αστυνομικών ΠΟΑΣΥ-ΠΟΑΞΙΑ:
«Κατατέθηκε χθες, 16 Ιανουαρίου 2015, στη Γραμματεία του ΣτΕ από τις Ομοσπονδίες μας, με αριθμ. Πρωτ. 154/15, κοινή αίτηση ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης που εξεδόθη δυνάμει του Νόμου 4307/14, βάσει του οποίου επιστρέφονται στους ένστολους αναδρομικές διαφορές των αποδοχών, μειωμένες κατά 50%.   Οι Ομοσπονδίες προσέφυγαν εκ νέου στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Χώρας για παράβαση συνταγματικών διατάξεων και ειδικότερα της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των ενστόλων, της διάκρισης των εξουσιών, του δικαιώματος της δικαστικής προστασίας και της υποχρέωσης της διοίκησης να συμμορφώνεται στις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.
  Με τον τρόπο αυτό εκφράζουμε το εύλογο παράπονο των συναδέλφων για το ‹‹μισθολόγιο›› που θεσπίστηκε, βάσει του Νόμου 4307/14, για τον οποίο αντιδρούμε και ταυτόχρονα διεκδικούμε -πέρα από τις ατομικές αγωγές- και την πλήρη συμμόρφωση του Υπουργείου Οικονομικών στις ήδη εκδοθείσες αποφάσεις του ΣτΕ, τουλάχιστον για την εξ ολοκλήρου επιστροφή των οφειλομένων.
  Η αίτησή μας υπογράφεται από τους Νομικούς μας Συμβούλους κ.κ. Χάρη Μπουκουβάλα και Ρήγα Μπαρμπούρη, οι οποίοι εκτιμούν ότι η υπόθεση λόγω της σπουδαιότητός της θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
  Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 15 Ιανουαρίου 2015 ολοκληρώθηκε η διαδικασία προσφυγής μας στην Τριμελή Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης».
ΠΗΓΗ: onalert.gr

Poasy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.