Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τα ταμπού ενοχλούν, διχάζουν ή αφήνουν αδιάφορους τους στρατιωτικούς;

Αίσθηση προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. Διαβάζοντάς την διαισθάνεσαι την πικρία τους επειδή προφανώς δεν ανέμεναν από τα πολιτικά κόμματα ότι θα απέρριπταν την έκκληση που τους απηύθυναν αρχές Ιανουαρίου να τους παράσχουν ενημέρωση αναφορικά με το πρόγραμμά τους για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι παρόμοιο αίτημα της Ομοσπονδίας των αστυνομικών ΠΟΑΣΥ βρήκε ευήκοα ώτα τουλάχιστον από τα κόμματα της αντιπολίτευσης οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι η μη ανταπόκρισή τους υποκρύπτει σκοπιμότητα. Αντιμετωπίστηκε το αίτημα ως «ιδιαζούσης περιπτώσεως» λόγω και της ιδιαζούσης περιπτώσεως του φορέα του αιτήματος και δεν θέλησαν να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις καθοιονδήποτε τρόπο στην προεκλογική αντιπαράθεσή τους; Ή ήταν κάτι άλλο; Αλλά τέτοια ταύτιση και μάλιστα από όλους, γιατί άραγε; Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ειδικότερα γιατί να μην ανοίξει τα χαρτιά της, εφόσον το έκανε απλόχερα για τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας, διοργανώνοντας μάλιστα και ειδική εκδήλωση χθες στην οποία παρέστησαν και εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών; Να ήταν «ταμπού» για τον ΣΥΡΙΖΑ η παρουσίαση των θέσεών του για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν το πιστεύουμε, όταν μάλιστα κοσμεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας με την συμμετοχή του ο στρατηγός εν αποστρατεία Νικόλαος Τόσκας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα άλλα κόμματα που ελπίζουν στις ψήφους και των στρατιωτικών.
Θέση μας είναι ότι από τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα ζητούν την ψήφο και των στρατιωτικών και υπάρχουν οργανωμένοι φορείς νόμιμοι εκπρόσωποί τους δεν πρέπει να υπάρχουν πλέον ταμπού στην επικοινωνία τους. Είναι προς το συμφέρον της δημοκρατίας η αντικειμενική ενημέρωση και ο δημοκρατικός διάλογος.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση της ΠΟΕΣ.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.
Την 4η Ιανουαρίου 2015 η Ομοσπονδία μας απέστειλε επιστολή προς όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου και ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, να τύχουμε ενημερώσεως σχετικά με το πρόγραμμά τους αναφορικά με τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, πλην όμως μέχρι και σήμερα ουδεμία απάντηση λάβαμε. Το τί σημαίνει αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε.
Την 25η Ιανουαρίου 2015 όλοι μας θα πράξουμε το ύψιστο συνταγματικό και δημοκρατικό μας δικαίωμα για την ανάδειξη των ηγετών που επιθυμούμε να οδηγήσουν τη Χώρα μας σε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις επόμενες γενιές, από τις λίστες των εκατοντάδων υποψηφίων.
Ωστόσο, οφείλουμε να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας ότι τα παρελθόντα έτη οι Έλληνες στρατιωτικοί στοχοποιηθήκαμε βάναυσα, απαξιωθήκαμε, υβριστήκαμε και απωλέσαμε σημαντικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας από συγκεκριμένους πολιτικούς.
Τώρα το λόγο έχουμε όλοι εμείς, ο περήφανος Ελληνικός λαός.
Σκεφτόμαστε και πράττουμε ανάλογα.

Τα λάθη δεν συγχωρούνται πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.