Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Σκούρα τα πράγματα στο ΣτΕ για το υπουργείο Οικονομικών

Ενώπιον της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου Επικρατείας βρέθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών, αλλά έφαγαν πόρτα κατά το κοινώς λεγόμενο διότι οι ανώτατοι δικαστές τους έδειξαν τα δόντια τους. Το υπουργείο Οικονομικών ούτως ή άλλως είναι σε αναμμένα κάρβουνα εξαιτίας της προσβλητικής συμπεριφοράς που επέδειξε στους ίδιους τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, περικόπτοντάς τους τα δικαιούμενα αναδρομικά προ ημερών. Να πάθει όμως τέτοιο κάζο σήμερα μάλλον δεν το ανέμενε διότι οι δικαστές επέδειξαν την αυστηρότητά τους εξωτερικεύοντας τα …αισθήματά τους σε ό,τι αποπνέει τροϊκανική λογική και ευαισθησία! Δεν ήθελαν να ακούσουν τις αιτιάσεις του περί δημοσιονομικής στενότητος και ζήτησαν από τους εκπροσώπους τους να ξαναδιαβάσουν τις αποφάσεις του ΣτΕ και την επόμενη φορά να ρθουν διαβασμένοι!
Έτσι μεταφράζουμε εμείς τις δυο ανακοινώσεις που εκδόθηκαν σήμερα από την ΠΟΕΣ και τις Ομοσπονδίες ΠΟΑΞΙΑ και ΠΟΑΣΥ και τελούμε εν αναμονή εξελίξεων. Οι δικαστές έχουν υπόψη τους το γνωστό mail Χαρδούβελη προς την Τρόικα  καθώς δεν το ανήρτησε τυχαία ο πρόεδρος του ΣτΕ στην ιστοσελίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου μόλις αυτό διέρρευσε στον αθηναϊκό τύπο. Και μάλλον δεν πρόκειται να χαριστούν στο οικονομικό παράρτημά της στην Αθήνα και μάλιστα πριν από την λαϊκή ετυμηγορία της 2ης Ιανουαρίου οπότε και τελειώνουν οριστικά τα ψέματα όλων τους. Σε μια βδομάδα τα νεώτερα λοιπόν.
Η είδηση από το onalert.gr

“Παράταση” αποφάσισε το Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ για την μη συμμόρφωση του υπουργείου Οικονομικών στην εφαρμογή της απόφασης που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους στρατιωτικούς.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών:
Συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη 08-1-2015 και ώρα 12.00΄, στο Τριμελές Συμβούλιο Συμμόρφωσης η προσφυγή μας κατά του Υπουργείου Οικονομικών για τη πλημμελή και μη ορθή συμμόρφωσή του προς την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 01-8-2012.
Το Συμβούλιο άκουσε και τις δύο (2) πλευρές και ζήτησε την κατάθεση υπομνημάτων έως τη 15-1-2015, προκειμένου στη συνέχεια να εκδώσει την όποια απόφασή του.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφαση του Συμβουλίου Συμμόρφωσης, η οποία και θα σας γνωσθεί με την έκδοσή της.
Μέχρι τότε η Ομοσπονδία μας συνεχίζει την κατάθεση αγωγών προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα ενός εκάστου στρατιωτικού.

H ανακοίνωση της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα ακροάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, η Β' συνεδρίαση του Τριμελούς Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτού κ. Σωτήριο ΡΙΖΟ, για να διαπιστώσει τη συμμόρφωση ή μη της διοίκησης και συγκεκριμένα του Υπουργείου Οικονομικών, στις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφορικά με την αναδρομική μείωση των αποδοχών των ενστόλων.  Εκ μέρους των αιτούντων, οι Ομοσπονδίες εκπροσωπήθηκαν δια των συνηγόρων κ.κ. Χάρη Μπουκουβάλα (ΠΟΑΣΥ), Ρήγα Μπαρμπούρη (ΠΟΑΞΙΑ) και Γεώργιο Αντωνακόπουλο (ΠΟΕΠΛΣ). Το Υπουργείο Οικονομικών εκπροσωπήθηκε από δυο Παρέδρους του ΝΣΚ.
   Κατά την ωριαία ακροαματική διαδικασία, αναπτύχθηκαν τα επιχειρήματα και των δυο πλευρών. Ειδικότερα, οι Νομικοί μας Σύμβουλοι υποστήριξαν ότι η διοίκηση δεν συμμορφώθηκε πλήρως στις δικαστικές αποφάσεις, μειώνοντας το κύρος του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου και ουσιαστικά, περιφρονώντας το σκεπτικό του Α' Πρακτικού Συνεδριάσεως του Συμβουλίου, στο οποίο περιγράφονται αναλυτικά και χωρίς καμία δυνατότητα παρερμηνείας οι υποχρεώσεις της διοίκησης για πλήρη συμμόρφωση.
  Αντίθετα, το Υπουργείο Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση με βάση τα δημοσιονομικά δεδομένα εφάρμοσε πλήρως τις δικαστικές αποφάσεις, αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Προέδρου.
  Τέλος, ο κ. Πρόεδρος του ΣτΕ, χορήγησε και στις δυο πλευρές προθεσμία έως την 15η Ιανουαρίου 2015, ώστε να καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους (υπομνήματα).
  Μετά και την σημερινή εξέλιξη, είναι σαφές ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας αισιοδοξώντας για την πλήρη δικαίωσή μας, απαιτώντας από την Πολιτεία πλήρη συμμόρφωση στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.