Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ψάχνουν τη ρήτρα αξιομάχου! Για ρήτρα αξιοπρέπειας ούτε λόγος…

Στο προεκλογικό παιγνίδι για την αλίευση ψήφων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, φαίνεται ότι προσχώρησε και ο ΥΕΘΑ κ.Νικόλαος Δένδιας, αξιοποιώντας και την θητεία του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Γνωρίζοντας ότι μια από τις πολλές εκκρεμότητες που αφήνει πίσω της η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι και ο καθορισμός της ρήτρας αξιομάχου, διακίνησε την «είδηση» ότι εκ μέρους του έχει γίνει ό,τι έπρεπε να γίνει. Έγραψαν οι εφημερίδες, προβάλλοντας το έργο του κ. Δένδια, τα διάβασαν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά σύντομα αντελήφθησαν το αβάσιμο της υποθέσεως διότι όλα δείχνουν ότι πρόκειται για …μούφα!
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψε το onalert.gr διαβάζοντας σχετική ανακοίνωση για την πρόταση Δένδια προς το υπουργείο Εργασίας, έψαξε να την βρει. Μέχρι στιγμής είναι …άφαντη. Και γι΄ αυτό με έγγραφό τους προς τον ΥΕΘΑ ζητούν να μάθουν λεπτομέρειες. Στο έγγραφό τους αναφέρουν:
«Κε Υπουργέ.
Την 07 Ιανουαρίου 2015 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωση τύπου, ως εξής:
« Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας απέστειλε προς το Υπουργείο Εργασίας πρόταση για τον καθορισμό της ρήτρας αξιόμαχου, προκειμένου να συμπεριληφθεί στο νέο τρόπο υπολογισμού των εφάπαξ παροχών των ενστόλων.
Με την πρόταση αυτή αποτρέπεται η απότομη μείωση των εφάπαξ παροχών, διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των Ταμείων και εξασφαλίζεται η σταδιακή σύγκλιση του ύψους των χορηγούμενων παροχών με εκείνες που προβλέπει η ως άνω Υπουργική Απόφαση».
Αν και αναζητήσαμε να βρούμε την εν λόγω πρόταση, τόσο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο και στο Υπουργείο Εργασίας, τούτο δεν κατέστη δυνατό. Θεωρώντας ότι οποιαδήποτε δυσμενή αλλαγή θα πρέπει να έχει περιέλθει σε γνώση για σχολιασμό και προτάσεις από τους ίδιους τους ενδιαφερομένους, παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε τον αριθμό πρωτοκόλλου της ανωτέρω πρότασής σας, προς το Υπουργείο Εργασίας και το ακριβές περιεχόμενό της».
Από κοντά πάει όμως και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλειος Κικίλιας ο οποίος επιστράτευσε τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες του Σαββατοκύριακου για να χαρακτηρίσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομία ως επικίνδυνες, χωρίς να μπει στο κόπο να εξηγήσει τι είναι εκείνο που τις καθιστά επικίνδυνο, περισσότερο από ότι η εφαρμοζόμενη δική τους πολιτική που «φρόντισε» να έχει στο ενεργητικό της πάνω από δέκα νεκρούς αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς μόνο τα δυο τελευταία χρόνια. Χώρια οι αυτοκτονίες και τα τροχαία ατυχήματα.

Αυτά δεν εμποδίζουν τον υπουργό να συμμετέχει στην εκστρατεία τρομοκράτησης των ψηφοφόρων ή να προσπαθεί την τελευταία στιγμή να λύσει εκκρεμότητες του αστυνομικού προσωπικού μήπως και σώσει την παρτίδα…

Θα ήταν φρονιμότερο να εξηγήσει όμως στους ένστολους πότε θα δουν τους μισθούς τους σε αξιοπρεπή επίπεδα, πότε δεν θα κινδυνεύουν να σκοτωθούν, πότε θα έχουν αξιόπιστο ατομικό εξοπλισμό και οχήματα και τόσα άλλα πότε που τα γνωρίζουν εκείνοι καλύτερα από όλους τους άλλους. Και φυσικά πότε θα εκδοθεί η ρήτρα αξιομάχου που απασχολεί τους πάντες μιας και είναι αλληλένδετη με το μέλλον του ασφαλιστικού τους φορέα, τον οποίο η κυβέρνησή του θυσιάζει στο βωμό των Μνημονίων και που ουδόλως ενδιαφέρεται για τις συντάξεις και τα αποθεματικά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.