Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Έ όχι και χακί κανιβαλισμός!


Στο κυνήγι του …χαμένου θησαυρού ενδέχεται να παρατηρηθούν και αντικανονικές ενέργειες, non fair play στα απλά ...ελληνικά. Αυτό μας θύμισαν οι ανακοινώσεις της  Ένωσης Στρατιωτικών Θεσσαλίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, μετά την πρόταση της πρώτης για εξοικονόμηση 4,1 εκατ. ευρώ, από τη μη πρόσληψη Εθνοφυλάκων που δρομολογείται μέσα στο 2015 για τη φύλαξη αποθηκών, πυρομαχικών, κλπ. 
Η ΕΣΠΕΘ πρότεινε να μην προσληφθούν Εθνοφύλακες και το έργο της φύλαξης να το αναλάβουν στρατιώτες που θα μετατεθούν στις Μονάδες που επρόκειτο να προσληφθούν, να πάει δηλαδή η δουλειά σε φτηνά εργατικά χέρια...
Η αντίδραση της ΠΟΕΣ ήταν άμεση. Με παρρησία υποστήριξε ότι δεν είναι δυνατόν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης στο όνομα της στρατιωτικής διαθεσιμότητας να σβήνει το όνειρο κάποιων συμπολιτών μας για αυτά έστω τα 15 ευρώ μεροκάματο, όπως κοστολογείται η δουλειά του Εθνοφύλακα.
Είναι μια τοποθέτηση με ισχυρό συμβολισμό και υψηλά φορτία κοινωνικής ευαισθησίας που δεν μας έχουν συνηθίσει οι στρατιωτικοί μας. Ιδίως οι οργανωμένοι πρέπει να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι μακριά η ώρα όπου θα βλέπουμε και τους στρατιωτικούς να σέρνονται σε καταστάσεις κοινωνικού αυτοματισμού και κανιβαλισμού. 
Διαβάστε τις ανακοινώσεις απ’ ευθείας στην πηγή τους:


http://www.poes.gr/images/12-2015.pdf

http://espeth.gr/index.php/2013-05-02-21-15-53/156-eksoikonomisi-kondylion-eos-4-1-ekat-evro-tou-ypetha-apo-epandrosi-ton-monadon-me-oplites-thiteias




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.