Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κικίλιας αποκαλύπτει...



Το ότι η αστυνομία επέστρεψε στην εποχή των ασυρμάτων της δεκαετίας του 80 το έχουμε πληροφορηθεί. Εκείνο που πάνε να μας κρύψουν είναι ότι εδώ και πολλά χρόνια παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάκριση για την προμήθεια των πανάκριβων συστημάτων ΤΕΤRA της Ολυμπιάδας της Αθήνας!
Πολλά είχαν ακουστεί εκείνη την περίοδο και πολύ περισσότερα φαντάζεται ο καθένας μας για το μεγάλο φαγοπότι. Αλλά, ουδείς τελικά κατηγορήθηκε, εκτός κι αν έχουν ασκηθεί διώξεις χωρίς να έχει δοθεί η δέουσα δημοσιότητα. Αν πιστέψουμε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλια η δικαιοσύνη ερευνά τυχόν ευθύνες γύρω από την αγορά αυτών των συστημάτων. Λόγω της μυστικότητας της ανάκρισης δεν δικαιούται να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Τα ίδια μας έλεγαν όμως και οι προκάτοχοί του.
Σύμφωνα με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή  μετά από ερώτηση 17 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, η αστυνομία το 2003 «προμηθεύτηκε 21.000 τερματικά (φορητά και οχημάτων) έναντι ποσού 32.000.000 ευρώ, για τη 10ετή κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών όλων των φορέων. Επίσης υπήρξε συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών δεκαετούς διάρκειας (1.8.2004 έως 31.7.2014) έναντι συνολικού τιμήματος 82.194.510 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, το οποίο καταβάλλεται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία».
Ο υπουργός αναφέρει ότι «μετά το πέρας της δεκαετούς χρήσης του εν λόγω δικτύου- ιδιοκτησίας της εταιρείας Siemens- η υφιστάμενη σύμβαση παρέχει δύο επιλογές, ήτοι επέκταση κατά πέντε έτη των υφιστάμενων υπηρεσιών δικτύου TETRA (δικαίωμα προαίρεσης) και μεταβίβαση κυριότητας της υποδομής TETRA στο Ελληνικό Δημόσιο, αντίστοιχα».
Στη συνέχεια ενημερώνει τους βουλευτές ότι γίνονται διαπραγματεύσεις, αλλά δεν τους λέει γιατί φτάσαμε στο «και πέντε» με αποτέλεσμα να βυθιστεί στο μαύρο η ηλεκτρονική επικοινωνία των περιπολικών με τα κέντρα επιχειρήσεων της αστυνομίας. Δεν τους απαντά επίσης γιατί επί μια δεκαετία έχουν αφήσει ολόκληρη την Ελλάδα πλην Αττικής με τα παλιά συστήματα ασύρματης επικοινωνίας.
Την ερώτηση την είχαν καταθέσει οι βουλευτές της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Θεόδωρος Σολδάτος, Κώστας Τζαβάρας, Παύλος Βογιατζής, Γιώργος Κοντογιάννης, Αθανάσιος Νταβλούρος, Χρήστος Κέλλας, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, Γεωργία Μπατσαρά, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Χρίστος Δήμας, Άννα Καραμανλή, Μαρία Αντωνίου, Διονυσία Αυγερινοπούλου και Παναγιώτα Ιακωβίδου.
Όλοι μα όλοι πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι από την απάντηση του υπουργού τους. Κανείς δεν του ζητάει εξηγήσεις. 
Όσο για τους δημοσιογράφους, απλή παράθεση της απάντησης έκαναν. Και μη χειρότερα.
(Πληροφορίες, από το newsit.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.