Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Εν όπλοις



Μια μεγάλη πρόκληση αντιμετωπίζουν τούτες τις μέρες δεκάδες χιλιάδες ένστολοι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας, όλοι οι συνάδελφοί τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι απόστρατοι όλων των κατηγοριών και φυσικά οι οικογένειές τους.
Αυτή η τεράστια οικογένεια των ενστόλων, 250.000 και πλέον άνθρωποι, καλούνται σήμερα να διεκδικήσουν με συντονισμένους αγώνες ό,τι τους έχουν στερήσει τα Μνημόνια και η Τρόικα.

Τους είπαν ότι έχουμε «πόλεμο», αλλά δεν τους είπαν ποιοι ήταν οι «εισβολείς». Με την πάροδο του χρόνου, οι μάσκες έπεσαν. Οι «εισβολείς» αποκαλύφθηκαν. Τα success stories δεν είναι πια ικανά να κρύψουν το εύρος της ανθρωπιστικής καταστροφής.

Οι ένστολοι, που προσέφυγαν ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, διεκδικώντας επιστροφή των «κλεμμένων», δικαιώθηκαν.
Σ’ αυτό το ιστορικό μομέντουμ, με πρωτοβουλία πολλών συνδικαλιστών, αρχές Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός Συντονιστικού Οργάνου ικανού να υποβοηθήσει το έργο όλων των συνδικαλιστικών τους φορέων. Χωρίς διαχωριστικές γραμμές και αποκλεισμούς να απαιτήσουν από την πολιτεία άμεση αποκατάσταση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, ανθρώπινες συνθήκες ζωής και σεβασμό στην αξιοπρέπειά τους.
Είναι σαφές ότι οι παράλογες πολιτικές που εφαρμόστηκαν χωρίς αιδώ στους τομείς της εσωτερικής ασφάλειας  και της εθνικής άμυνας της χώρας, έχουν προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις.

Η ενεργοποίηση αυτού του ιστολογίου, παρέχει τη δυνατότητα στους ίδιους, αλλά και στους συμπολίτες μας, να καταθέσουν τον προβληματισμό τους, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους στην επίτευξη των ευγενών επιδιώξεων που προαναφέραμε.
Είμαι βέβαιος ότι με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα. Για τους ίδιους και την πατρίδα μας.

Ε-να το καλό παιδί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.